Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Znalostní management (HID911)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HID911 - Znalostní management, Fakulta managementu JH, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Znalostní management, proces a produkt.Druhy znalostíZnalostní ekonomika a inovaceOrganizační aspekty znalostního managementu. Učící se organizace.Hodnocení organizací, týmů a jednotlivců z hlediska typu a úrovně jejich znalostí.Modelování znalostí, znalostní inženýrství.Konceptové a kauzální mapy, modelovací jazyk UML. Úvod do fuzzy logiky a jejích manažerských aplikací.Technologická podpora znalostního managementu.Groupware, data mining.

Získané způsobilosti

Jako úspěšný absolvent tohoto kurzu si detailně osvojíte nejméně jednu z následujících schopností:- rozlišit tacitní a explicitní znalosti včetně souvisejících nástrojů a technik,- definovat, najít a terminologicky sjednotit individuální a skupinové znalosti, - modelovat znalosti pomocí různých technologií, - řešit složité znalostní úlohy simulačními metodami,- pracovat se subjektivními a neurčitými znalostmi,- tvůrčím způsobem se účastnit znalostních procesů v učících se organizacích,- aktivně budovat procesy znalostní ekonomiky.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZTRUNEČEK, J.Management znalostí.Praha:C.H. Beck, 2004.80-7179-884-3ZTRUNEČEK, J.Management znalostí a trendy světa.80-245-0190-2

Požadavky

Pravidelná komunikace s vyučujícím.

Garant

doc. Ing. Dr. Jan Voráček, CSc.

Vyučující

Mgr. Irena Míkovádoc. Ing. Dr. Jan Voráček, CSc.