Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zahraniční odborná stáž - krátkodobá (22F411)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 22F411 - Zahraniční odborná stáž - krátkodobá, Fakulta mezinárodních vztahů, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Organizační pokyny (dotace 0/0) a.Student kontaktuje proděkana pro pedagogickou činnost s podrobnými propozicemi své stáže. Proděkan posoudí vhodnost stáže pro uznání v rámci 22F411 (není nutné pokud se jedná o nabídku FMV) a ve spolupráci s katedrami (Dr. Jiránková -- KSE, Dr. Peterková -- SMS JM) stanoví garanta této stáže;b.Student připraví potřebné dokumenty (Training Agreement) a zajistí podpis dokumentů v instituci, kde bude stáž vykonávat sám případně po dohodě s katedrou, která stáž vypsala;c.Student navštíví proděkana pro pedagogickou činnost, který podepisuje dokumenty za FMV;d.Žádost o finanční příspěvek ze stipendijního fondu FMV -- odevzdání Training Agreement potvrzeného oběma stranami proděkanovi pro pedagogickou činnost.e.Přidělení stipendia -- Dopis o udělení stipendia (Stipendijní fond FMV).2.Průběh stáže (dotace 0/0) a.Práce na příslušném úseku dané instituce. Návštěva konferencí a pracovních jednání;b.V průběhu stáže komunikuje student se svým garantem ohledně semestrálního projektu;c.Student sbírá podklady pro semestrální projekt a průběžně pracuje na jeho konceptu;3.Zápis předmětu (dotace 0/0) a.Stáž probíhá mimo období semestru, zpravidla v lednu-únoru a květnu-září;b.Po návratu ze stáže resp. před začátkem následujícího semestru odevzdá student proděkanovi pro pedagogickou činnost potvrzení o absolvování stáže a její popis;c.Zápis předmětu 22F411 provede proděkan pro pedagogickou činnost v semestru následujícím po absolvování stáže;4.Projekt stáže (dotace 0/0) a.Rozsah minimálně 20 stran stati;b.Kombinuje teoretické znalosti s praktickými poznatky získanými v průběhu stáže;c.Formální požadavky (formát, citace aj.) odpovídá požadavkům kladeným na diplomové práce;5.Závěrečné hodnocení a obhajoba (dotace 0/0) a.Na závěr praxe musí organizace vystavit písemné pracovní hodnocení studenta. Zodpovědný pracovník organizace/gestor předá studentovi vyplněný formulář v zalepené a orazítkované obálce. Hodnocení student přinese s sebou na obhajobu semestrálního projektu.b.Garant stanoví termín pro odevzdání semestrálního projektu a otevře odevzdávárnu v předmětu 22F411;c.Obhajoba semestrálního projektu za účasti garanta a dalšího akademického pracovníka;d.Do zkušební zprávy je udělena známka za předmět 22F411.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování předmětu studenti:- dokáží kriticky zhodnotit fungování dané instituce v zahraničí a získají znalosti o nárocích a reáliích příslušné země,- budou schopni lépe se pohybovat v cizojazyčném prostředí, prezentovat své poznatky, zkušenosti a dovednosti,- upevní své teoreticky nabyté vědomosti ze studia oboru na konkrétní praxi,- budou schopni formulovat a obhajovat své názory a prezentovat výsledky své práce založené na relevantních zdrojích,- dokáží rozpoznat svou roli uvnitř týmu a aktivně se podílet na formulaci jeho strategie,- budou schopni zpracovat písemnou práci na základě kombinace praktických poznatků a teoretických znalostí splňující všechny požadavky kladené na vysokoškolské odborné práce.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNDAIESEC International: XPP – Exchange Program Policie, Rotterdam 2011DJak si vyzkoušet práci pro EU? Nejlepší je stáž: internetové stránky s dalšími odkazy http://www.mzv.cz/representation_brussels/cz/evropska_unie/staze_v_evropskych_institucich/-zastupitelske_urady-representation_brussels-publish-cz-evropska_unie-staze_v_evropskych_institucich-jak_si_vyzkouset_praci_pro_eu_nejlepsi.htmlDStáže na zastupitelských úřadech v zahraničí a na MZV: internetové stránky s dalšími odkazy http://www.mzv.cz/jnp/cz/o_ministerstvu/zamestnani/mam_zajem_o_staz_na_mzv_cr_nebo_na/index.htmlDStáže v evropských institucích: internetové stránky s dalšími odkazy http://www.mzv.cz/representation_brussels/cz/evropska_unie/staze_v_evropskych_institucich/-zastupitelske_urady-representation_brussels-publish-cz-evropska_unie-staze_v_evropskych_institucich-kalendar_stazi_v_evropskych_institucich.html

Požadavky

Podmínkou úspěšné obhajoby je odevzdání pozitivního pracovního hodnocení průběhu stáže.

Garant

doc. Ing. Martina Jiránková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jarolím Antal, Ph.D.doc. Ing. Mgr. Radka Druláková, Ph.D.doc. Ing. Martina Jiránková, Ph.D.Ing. Jiří MikešIng. Květa Olšanová, Ph.D.doc. Ing. Mgr. Štěpánka Zemanová, Ph.D.