Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Příprava na CPE II (C2) (2AJ324)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 2AJ324 - Příprava na CPE II (C2), Fakulta mezinárodních vztahů, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Reading and Use of English (dotace 0/8) a.porozumění čtenému textu a odpovědi na otázky (výběr z možností)b.doplňování slov do textu (správný tvar, výběr z možností, libovolné slovoc.vyhledávání informací v textud.organizace textu (řazení odstavců)2.Writing (dotace 0/5) a.Povinná část zkoušky - esej (220 - 260 slov)b.Možnost volby mezi - dopis, článek, zpráva, recenze (220 - 260 slov)3.Listening (dotace 0/5) a.Porozumění slyšenému textu a odpovědi na otázky (výběr z možností)b.Doplňování informací do textuc.Přiřazování4.Speaking (dotace 0/6) a.krátký rozhovor se zkoušejícímb.miniprezentacec.diskuze s partnerem5.Test (dotace 0/2) a.Writing, listening

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti schopni složit mezinárodně uznávanou cambridgeskou zkoušku Proficiency (CPE), ve které prokáží, že jejich znalost jazyka odpovídá znalostem rodilého mluvčího: Čtení:Po přečtení daného textu budou studenti schopni:- prokázat porozumění všem typům textů (reklama, různé neformální materiály, výňatky z průvodců, manuály, ukázky literárních děl - beletrie i literatury faktu, zprávy z novin a časopisů)- porozumět klíčovým i detailním informacím v textu, struktuře textu- vyhledat a efektivně využít požadované informacePsaní:- studenti budou schopni psát různé typy textů - článek, zprávu, dopis, esej, dopis, informační dopis, návrh, zpráva nebo recenze- studenti budou schopni shrnout informace získané z médií- studenti budou schopni napsat dobře strukturovaný text ve vymezené formě, podle zadaného tématu a v daném rozsahu s využitím odpovídajících jazykových a lexikálních prostředkůPoslech: Během poslechu budou studenti schopni:- porozumět jakémukoli slyšenému textu- odhadnout okolnosti slyšeného textu (monologu, konverzace, pohovoru, diskuze, prezentace, …)Konverzace:Při ústním projevu budou studenti schopni komunikovat na úrovní rodilého mluvčího na jakékoli téma:- podat informace o sobě, rodině, práci či studiu- plynule pohovořit o předložených vizuálních podnětech- s partnerem diskutovat o zadaném tématu - kultivovaně a přirozeně vyjádřit názor, osobní postoj, řešení problému- budou schopni prokázat dobré vyjadřovací schopnosti, správné použití jazyka a interakci v konverzaci s partnerem s ohledem na různé kontexty a situace.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNDCAPEL, A. -- SHARP, W. Objective Proficiency. Student's book with answers. Cambridge: Cambridge University Press, 2013. ISBN 978-1-107-64637-7.

Požadavky

Závěrečný test se skládá z několika částí (Reading, Writing, Listening, Use of English). Části Writing a Listening mohou proběhnout během výukové části semestru (při hodině, viz instrukce vyučujícího) a jejich absolvování je podmínkou postupu k dalším částem zkoušky. Podmínkou pro připuštění k ústní zkoušce je získání minimálně 60% ze všech písemných částí zkoušky dohromady. V případě výsledku 4+ student opakuje všechny části zkoušky.

Garant

Mgr. Halka Čapková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Halka Čapková, Ph.D.Paul Michel, M.S.Ed.