Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina v mezinárodních studiích 1 (C1) (2AJ331)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 2AJ331 - Angličtina v mezinárodních studiích 1 (C1), Fakulta mezinárodních vztahů, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Overview of the main European institutions, checks & balances. (dotace 0/4)2.European Parliament -- how is it organized, (ie. the MEPs sit according to political grouping, not nationality); elections to E. P. (how often, who can stand); powers of the E.P. (dotace 0/4)3.Council of the E.U. -- personnel, function, how often it meets, etc. (dotace 0/4)4.European Commission -- personnel, function, how often it sits. (dotace 0/4)5.Legal side -- treaties and their articles (selection); primary sources and secondary sources; treaty provisions, regulations, directives, decisions; how to bring a lawsuit under E.U. law (selected cases to illustrate this). (dotace 0/4)6.Consumer protection. (dotace 0/3)7.Worker protection (from discrimination). (dotace 0/3)

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni - orientovat se v základních aspektech evropské integrace, její historii, fungování, charakteru a personálním obsazení, a dále v právní problematice s tím spojené- používat příslušnou slovní zásobu a frazeologii

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNDThe Penguin Companion to EU, Timothy Bainbridge, 1984DVybrané články z The Economist, Time, Newsweek, The Times, etc.

Požadavky

žádné

Garant

Ing. Dr. Rudolf Chalupský

Vyučující

Matthew David Huntley, BScIng. Dr. Rudolf Chalupský