Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Organizace a řízení stravovacích a ubytovacích zařízení (2CR201)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 2CR201 - Organizace a řízení stravovacích a ubytovacích zařízení, Fakulta mezinárodních vztahů, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Podstata, význam a základní funkce společného stravování, účelové formy společného stravování. (dotace 2/2)2.Základní podmínky pro zahájení podnikatelské činnosti ve stravovacích a ubytovacích službách. (dotace 2/2)3.Předcházení zdravotním rizikům -- systém HACCP a jeho uplatňování ve stravovacích provozech. (dotace 2/2)4.Tvorba obchodního programu, jeho součásti a význam. Výrobní program a jeho obměna. (dotace 2/2)5.Tvorba obchodního programu -- ceny, odbyt, propagace. (dotace 2/2)6.Kvalita ve stravovacích a ubytovacích zařízeních. Kontrola kvality, ochrana spotřebitele, ochrana majetku provozovny. (dotace 2/2)7.Společenské gastronomické akce. (dotace 2/2)8.Profesní společenstva v oboru ubytování a stravování a jejich význam. (dotace 2/2)9.Nové trendy v gastronomii. (dotace 2/2)10.Organizace v ubytovacích službách -- malé a velké podniky. (dotace 2/2)11.Organizace provozu v ubytovacích zařízeních. (dotace 2/2)12.Výpočetní technika a její vliv na organizaci a řízení ubytovacích a stravovacích zařízení. (dotace 2/2)13.Exkurze (dotace 2/2)

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti schopni- definovat součásti oboru společného stravování a rozlišit jeho jednotlivé formy ve vazbě na specifické podmínky konkrétního podnikatelského prostředí- identifikovat právní, ekonomické a provozní podmínky umožňující podnikání v oboru- vysvětlit principy ovlivňující sestavení obchodního programu pohostinského zařízení- charakterizovat kritéria managementu kvality a kontroly i ve vztahu k ochraně spotřebitele- sestavit provozní studii v podnikatelském plánu- vytvořit obchodní program pro různé kategorie provozoven- vypracovat plán obměny sortimentu gastronomického zařízení- navrhnout postup cenové diferenciace pro konkrétní provozní podmínky, včetně cenové kalkulace produktu

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZBERÁNEK, J. -- KOTEK, P.Řízení hotelového provozu.Praha:MAG Consulting, 2007.978-80-86724-30-0ZMLEJNKOVÁ, L. -- INDROVÁ, J. -- VALENTOVÁ, J. -- KOTEK, P.Služby společného stravování.Praha:Oeconomica, 2009.978-80-245-1592-2ZBERÁNEK, J.Provozujeme pohostinství a ubytování.Praha:Grada, 2004.80-86724-02-6DHORNER, S. -- SWARBROOKE, J.Cestovní ruch, ubytování a stravování, využití volného času.Praha:Grada, 2003.80-247-0202-9DPÁSKOVÁ, M. -- ZELENKA, J.Výkladový slovník cestovního ruchu.[Praha]:Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, 2002.80-239-0152-4DČSN 76 1110 Služby cestovního ruchu - Klasifikace ubytovacích zařízení - kategorie hotel, hotel garni, penzion a motel, Praha, ČNI 2007DHOUŠKA, P. a kol.: Klasifikace ubytovacích zařízení, Praha, MMR ČR 2007, ISBN 978-80-87147-00-9DOficiální jednotná klasifikace ubytovacích zařízení České republiky, kategorie hotel, hotel garni, penzion a motel 2010-2013DPeriodika dle instrukcí přednášejícího

Požadavky

V průběžném i závěrečném testu musí být dosaženo minimálně 60% bodů. V případě dosažení 50-59% bodů má student nárok test opakovat

Garant

doc. Ing. Jarmila Indrová, CSc.

Vyučující

Ing. Tomáš Bakosdoc. Ing. Jarmila Indrová, CSc.Ing. Jiřina JenčkováIng. Lena Mlejnková