Předmět Hotelový management - anglicky (2CR452)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 2CR452 - Hotelový management - anglicky, Fakulta mezinárodních vztahů, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Vývoj hotelnictví na území České republiky až po současnost. (dotace 2/2)2.Globalizace a její projevy v oblasti hotelnictví - hotelové skupiny, hotelové řetězce. (dotace 2/2)3.Plánování a investiční činnost v oblasti hotelnictví. (dotace 2/2)4.Personální řízení. (dotace 2/2)5.Total Quality Management. (dotace 2/2)6.Charakteristika informací a zdrojů pro finanční řízení, vztah k ostatním disciplinám. (dotace 2/2)7.Finanční analýza hotelu. (dotace 2/2)8.Způsoby financování podnikových potřeb. (dotace 2/2)9.Finanční plánování. (dotace 2/2)10.Yield Management a jeho uplatňování v hotelnictví. (dotace 2/2)11.Výpočetní technika a její vliv na bezpečnost hostů v hotelu a ochranu jejich majetku. (dotace 2/2)12.Spolupráce hotelu s obchodními partnery, tvorba marketingového mixu pro specifické tržní segmenty. (dotace 2/2)13.Moderní trendy v hotelnictví. (dotace 2/2)
Získané způsobilosti
Po úspěšném absolvování kurzu student- umí vysvětlit projevy globalizace v hotelovém průmyslu- rozumí finančnímu řízení podniku cestovního ruchu- dokáže charakterizovat kritéria managementu kvality a kontroly i ve vztahu k ochraně spotřebitele- umí uplatnit zásady personálního řízení a podnikové kultury- zná základní principy krizového managementu- umí sestavit finanční plán ubytovacího zařízení- umí uplatnit revenue management- umí stanovit vhodný systém stimulace pracovníků.
Literatura
TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNDHospitality and Tourism Management, by American Hotel – 13th edition, ISBN 13:978-0133141825, Prentice Hall, 2012DProfit Planning for Hospitality and Tourism -3rd edition, Peter Harris ISBN 13:978-19089999603, Goodfellow Publishing, Ltd. 2013DRevenue Management for Hospitality and Tourism, Alan Fyall, ISBN 13:978-1908999498, Goodfellow Publishing, Ltd., 2013
Požadavky
žádné
Garant
Ing. Zdenka Petrů
Vyučující
Ing. Zdenka Petrů