Předmět Management stravovacích a ubytovacích zařízení (2CR522)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 2CR522 - Management stravovacích a ubytovacích zařízení, Fakulta mezinárodních vztahů, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Podstata, význam a základní funkce společného stravování, účelové formy společného stravování. (dotace 2/2)2.Finanční řízení stravovacích a ubytovacích zařízení. Specifika cenové tvorby. (dotace 4/4)3.Tvorba obchodního programu, ve stravovacích a ubytovacích provozech. Způsoby odbytu produktů, propagace, podpora prodeje. (dotace 2/2)4.HCCP a jeho uplatňování ve stravovacích provozech, ochrana spotřebitele, ochrana majetku provozovny. (dotace 2/2)5.Kvalita ve stravovacích a ubytovacích zařízeních, možnosti jejího hodnocení. (dotace 2/2)6.Řízení kvality - možnosti uplatňování TQM. (dotace 2/2)7.Organizace ubytovacích zařízení - malé a velké podniky, výpočetní technika a její vliv na organizaci a řízení ubytovacích a stravovacích zařízení. (dotace 2/2)8.Yield Management a jeho uplatňování v podnicích cestovního ruchu. (dotace 2/2)9.Nové trendy ve stravovacích a ubytovacích zařízeních (dotace 2/2)10.Společenské gastronomické akce. (dotace 2/2)11.Krizový management. (dotace 2/2)12.Personální management - podniková kultura. (dotace 2/2)
Získané způsobilosti
Po úspěšném absolvování kurzu je student schopen- charakterizovat činnost stravovacích a ubytovacích zařízení- porozumět finančnímu řízení podniku cestovního ruchu- charakterizovat kritéria managementu kvality a kontroly i ve vztahu k ochraně spotřebitele- uplatnit zásady personálního řízení a podnikové kultury- umí sestavit obchodní program pro různé segmenty hostů- umí uplatnit revenue management- umí stanovit vhodný systém stimulace pracovníků.
Literatura
TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZBERÁNEK, J. -- KOTEK, P.Řízení hotelového provozu.Praha:MAG Consulting, 2007.978-80-86724-30-0ZINDROVÁ, J. -- VOŘÍŠEK, T.Yield management a jeho uplatňování v hotelnictví.Praha:Vysoká škola ekonomická, 1997.80-7079-752-5ZHRUBÝ, S.Výživa v kostce.Úvaly:Ratio, 1996.ZMLEJNKOVÁ, L. -- INDROVÁ, J. -- VALENTOVÁ, J. -- KOTEK, P.Služby společného stravování.Praha:Oeconomica, 2009.978-80-245-1592-2
Požadavky
V průběžném i závěrečném testu musí být dosaženo minimálně 60% bodů. V případě dosažení 50-59% bodů má student nárok test opakovat
Garant
doc. Ing. Jarmila Indrová, CSc.
Vyučující
Ing. Tomáš Bakosdoc. Ing. Jarmila Indrová, CSc.Ing. Jiřina JenčkováIng. Lena Mlejnková