Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Podnikání na ruském trhu - anglicky (2ER647)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 2ER647 - Podnikání na ruském trhu - anglicky, Fakulta mezinárodních vztahů, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod do problematiky: (dotace 2/0) a.základní informace o Rusku, které je třeba vědět,b.ruské dějiny se zaměřením na zahraniční investice.2.(E) Ekonomické prostředí Ruské federace: (dotace 4/0) a.mezinárodní srovnání a konkurenceschopnost ruské ekonomiky,b.makroekonomická rovnováha a stabilita,c.mikroekonomická rovnováha a stabilita.3.(P) Právní prostředí Ruské federace: (dotace 4/0) a.druhy obchodních společností,b.hlavní právní normy.4.(S-K) Sociálně-kulturní prostředí Ruské federace: (dotace 4/0) a.ruská kultura v pojetí G. Hofstedeho, překonání stereotypů,b.zvláštnosti obchodního jednání v Rusku, regionální rozdíly,c.zkušenosti českých firem.5.(P) Politické prostředí Ruské federace: (dotace 4/0) a.specifika politického systému Ruska,b.přehled hlavních politických stran a jejich význam,c.vnitřní a zahraniční politika ruské vlády.6.Podpora zahraničních investic v Ruské federaci: (dotace 4/0) a.zvláštní ekonomické zóny,b.zkušenosti českých firem.7.Služby nabízené českou vládou pro vývoz a investice v Ruské federaci: (dotace 2/0) a.aktivity ČEBu, EGAPu a CzechTrade,b.příklady z praxe.8.Dodatečné informace a rozšíření povědomí o ruském prostředí: (dotace 2/0) a.kde hledat aktuální informace? - přehled ruských médií a zdrojů,b.přehled ruských osobností, spisovatelů, umělců apod.9.Cvičení: (dotace 0/26) a.Informace o obsahu a podmínkách ukončení předmětu.b.Případová studie: konkurenceschopnost ruské ekonomiky.c.Diskuze o právním prostředí Ruska.d.Diskuze o sociálně-kulturním prostředí Ruska.e.Diskuze o politickém prostředí Ruska.f.Případová studie: příklad české firmy podnikající v Rusku.g.Případová studie: SWOT analýza ruské ekonomiky z pohledu Ministerstva průmyslu a obchodu ČR.h.Prezentace projektů.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti schopni:- disponovat základními znalostmi o Ruské federaci, odlišnostech a specificích ruského trhu a službách nabízených ruskou vládou zahraničním investorům,- shromažďovat dodatečné údaje podle potřeby díky získanému přehledu o ruských zdrojích a právním řádu,- aplikovat nabyté znalosti v praxi, mj. při přípravě podnikatelských projektů, průzkumech trhu, vyhledávání informací apod.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZTROMPENAARS, F. -- HAMPDEN-TURNER, C.Riding the waves of culture : understanding diversity in global business.New York:McGraw-Hill, 2012.978-0-07-177308-9DDYKER, D A.Economic policy making and business culture : why is Russia so different?.London:Imperial College Press, 2012.978-1-84816-782-7DCapitalism Russian-style [elektronický zdroj].Cambridge, England:Cambridge University Press, 1999.DMCCARTHY, D J. -- PUFFER, S M. -- SHEKSHNIA, S V.Corporate governance in Russia.Cheltenham:Edward Elgar, 2004.1-84376-205-6

Požadavky

žádné

Garant

Ing. Ilya Bolotov, MBA, Ph.D.

Vyučující

Ing. Ilya Bolotov, MBA, Ph.D.