Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční strategie v mezinárodním podnikání (2MO522)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 2MO522 - Finanční strategie v mezinárodním podnikání, Fakulta mezinárodních vztahů, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Měnové trhy (dotace 4/4) a. Kotace měnových kurzů b. Křížové kurzy c. Prostorová a trojúhelníková arbitráž d. Úvod do měnové spekulace 2. Měnové deriváty (dotace 6/6) a. FX forardy b. Měnové futures c. Měnové a devizové swapy d. Měnové opce 3. Devizová expozice (dotace 4/4) a. Transakční a ekonomická expozice b. Měření kurzového rizika c. Řízení devizové expozice 4. Mezinárodní investiční rozhodnutí (dotace 10/10) a. Časová hodnota peněz b. Mezinárodní akciové trhy c. Úrokové sazby a trhy obligací d. Přímka trhu cenných papírů e. Investiční kritéria

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni:- rozumět podstatě arbitrážních a spekulačních obchodů na mezinárodních měnových trzích,- identifikovat, měřit a řídit devizové expozice,- vytvářet, vyhodnocovat a případně reformulovat zajišťovací strategie,- ohodnocovat základní instrumenty mezinárodních finančních trhů s ohledem na jejich potenciální rizika a náklady financování,- vyhodnocovat mezinárodní investiční příležitosti v širších souvislostech.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZEITEMAN, D K. -- STONEHILL, A I. -- MOFFETT, M H.Multinational business finance.Boston:Prentice Hall, 2010.978-0-13-609668-9ZROSS, S A. -- WESTERFIELD, R. -- JORDAN, B D.Fundamentals of corporate finance.Boston:Irwin/McGraw-Hill, 2008.978-0-07-353062-8DMADURA, J.International corporate finance.Mason:Thomson/South-Western, 2006.0-324-32382-4

Požadavky

Účast na výuce je povinná, o případné omluvě rozhoduje vyučující. Podmínkou úspěšného absolvování kurzu je dosažení alespoň 60 % ze součtu bodů obou testů.

Garant

doc. Ing. Josef Taušer, Ph.D.

Vyučující

Ing. Radek Čajka, Ph.D.doc. Ing. Josef Taušer, Ph.D.