Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina pro ekonomy - základní úroveň 1 (A1) (2NJ151)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 2NJ151 - Němčina pro ekonomy - základní úroveň 1 (A1), Fakulta mezinárodních vztahů, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osvojení slovní zásoby v rámci daných témat:1. Představování se, sdělení základních osobních údajů, zeptání se na tyto údaje druhéosoby; pozdravy; základní číslovky.2. Nakupování potravin; jídlo a nápoje; v restauraci; ceny a váhy.3. Bydlení, nájem a zařízení bytu; barvy.4. Časové údaje; denní program; dny v týdnu a části dne.Gramatika a fonetika: základní ortoepická a ortografická pravidla, struktura německé věty (oznamovací a tázací), konjugace (ne)pravidelných a pomocných sloves v prézentu, člen určitý a neurčitý, vyjádření záporu, základní číslovky, plurál substantiv, přivlastňovací zájmeno mein, slovesa s odlučitelnou předponou.Receptivní dovednosti: nácvik porozumění psanému a slyšenému projevu v rámci daných témat.Produktivní dovednosti: rozvíjení řečových dovedností ústního a písemného projevu v rámci daných témat.Extralingvistické aspekty: osvojování kulturologických a praktických poznatků o německy mluvících zemích v porovnání s českou realitou.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni:- představit sebe a ostatní a klást jiné osobě jednoduché otázky například o tom, kde žije, o lidech, které zná, o věcech, které má, a sám na podobné otázky také jednoduše odpovídat.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZNIEBISCH, D.Schritte international 1. Kursbuch + Arbeitsbuch.Ismaning:Hueber Verlag, 2006.3-19-001851-0

Požadavky

Minimální účast ve výuce 70%

Garant

PhDr. Eva Nováková

Vyučující

PhDr. Eva Nováková