Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodní němčina 2 (B2/C1) (2NJ302)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 2NJ302 - Obchodní němčina 2 (B2/C1), Fakulta mezinárodních vztahů, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Abwicklung eines Auftrages (dotace 0/2) a.Lieferzeiten,b.Preise,c.Zahlungsziel,d.Transportkosten.2.Auftragsbestätigung und - Ablehung. (dotace 0/2)3.Versicherung (dotace 0/2) a.Verhandlung über die Versicherung eines Lagers, Risikoarten, Sicherheitsmaßnahmen im Lager);b.Tipps für eine Reiseversicherung, Ausführung des Auftrages (Versandanzeige, Rechnung, Lieferverzug).4.Transport (dotace 0/2) a.Transportarten und ihre Vor-und Nachteile, Express- und Kurierdienst;b.Verpackungsarten.5.Mahnung. (dotace 0/2)6.Zwischentest. (dotace 0/2)7.Mangelansprüche (dotace 0/2) a.Verhandlungen über Reklamationen der Verpackung, der Warenqualität sowie der Beschädigung beim Transport.8.Reklamation und ihre Beantwortung. (dotace 0/2)9.Messe (dotace 0/2) a.Verhandlung über die Bedingungen einer Messebeiteiligung;b.Bedeutung und Aufgaben der Messen.10.Kaufvertrag. (dotace 0/2)11.Stellenbewerbung (dotace 0/2) a.Bewerbung bei einer Firma und Gespräch über die Ausbildung,b.frühere Arbeit,c.künftige Arbeitsaufgaben.12.Lebenslauf. (dotace 0/2)13.Abschlusstest. (dotace 0/2)

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni: - pracovat s náročnými odbornými texty a postihnout i specifické, implicitní nuance- dokáží se spontánně a plynně vyjádřit bez obvyklého hledání “správných slov a výrazů”- budou umět jazyk využívat velmi flexibilně a efektivně jak v běžném sociálním, tak i akademickém a profesionálním kontextu a prostředí- nebude jim činít problémy vytvářet dobře strukturované, detailní texty a práce na různá témata- budou vykazovat vynikající schopnost využívat odborný jazyk a výrazivo, adekvátní zdroje i nejmodernější způsoby práce s médii a jejich následnou implementaci.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZHÖPPNEROVÁ, V. -- MATĚNOVÁ, J. -- GELNAROVÁ, Z.Obchodujeme německy.Praha:Ekopress, 2004.80-86119-86-6DEISMANN, V.Wirtschaftskommunikation Deutsch. Band 1.Berlin:Langenscheidt, 2000.3-468-90471-1

Požadavky

Zápis do kurzu je podmíněn složením zkoušky 2NJ 204. Podmínkou pro účast na ústní zkoušce je min. 60 % úspěšnost v testu, při 50 - 59 % úspěšnosti lze test 1x opakovat. Další podmínkou je minimálně 70% účast na cvičeních.

Garant

Jan Vápeník, prom. fil.

Vyučující

PhDr. Lenka Kalousková, Ph.D.PhDr. Dana Niklesová, Ph.D.Jan Vápeník, prom. fil.PhDr. Helena Vedralová, Ph.D.