Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerská informatika 1 (2OP381)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 2OP381 - Manažerská informatika 1, Fakulta mezinárodních vztahů, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Záznam, třídění, hledání informací (dotace 0/4) a.Význam záznamu a strukturování osobních poznámek pro realizaci úkolů a projektů.b.Seznámení s programem Microsoft Office OneNote.c.Formy záznamu poznámek (ruční psaní, zápis z klávesnice, zvuk, video, poznámky z PDA).d.Hierarchie zápisníku One Note: složky, oddíly, stránky, podstránky, soupravy vzorů.e.Organizace poznámek: kontejnery, odrážky, seznamy, osnovy, klávesové zkratky.f.Spolupráce s jinými programy.g.Práce s poznámkami: vyhledávání, příznaky.h.Sdílení poznámek.2.Prezentace (dotace 0/10) a.Kancelářské programy pro prezentaci.b.Seznámení s programem Microsoft Office PowerPoint.c.Vkládání snímků, obrázků, práce s předlohou.d.Úprava prezentace doplněním animací a přechodů snímků.e.Možnosti při promítání.3.Analýza dat (dotace 0/26) a.Kancelářské programy na analýzu dat.b.Seznámení s programem Microsoft Office Excel.c.Možnosti formátování buněk, absolutní a relativní adresování a úpravy sešitů.d.Vkládání grafů, funkcí a dalších objektů.e.Možnosti práce a zobrazení sešitů.f.Práce s daty, vytváření kontingenčních tabulek.g.Využití maker a jazyka Visual Basic4.Zpracování textů (dotace 0/12) a.Kancelářské programy na zpracování textů.b.Seznámení s programem Microsoft Office Word.c.Styly a šablony.d.Tabulky.e.Obrázky, diagramy a dalších objekty v dokumentu.f.Seznamy, rejstřík a obsah.g.Různé způsoby zobrazení dokumentu a práce s dokumentem.h.Hromadná korespondence.i.Spolupráce s jinými aplikacemi.j.Nastavení aplikace.k.Konverze souborů do PDF a různé možnosti nastavení (záložky, zabezpečení, tvorba dokumentu z různých zdrojů).l.Další zpracování dokumentů ve formátu PDF (přidávání odstraňování stránek, záhlaví, zápatí, číslování stránek, práce s obrázky, hypertextové odkazy).m.Formuláře v PDF.

Získané způsobilosti

​Po úspěšném absolvování budou studenti schopni - efektivně používat pokročilé funkce kancelářského softwaru,- analyzovat data v tabulkovém programu Microsoft Excel,- připravovat přehledné textové dokumenty v programu Microsoft Word,- připravovat efektní prezentace v programu Microsoft PowerPoint,- zpracovávat informace v programu Microsoft OneNote.Dále budou schopni: - připravit samostatnou prezentaci informatického tématu v rámci seminární práce, - obhájit svůj projekt (v rámci malé a velké obhajoby).

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZKUBÁLKOVÁ, M. -- KUBÁLEK, T. -- TOPOLOVÁ, I.Tabulkový program Microsoft Excel 2013.Praha:Nakladatelství Oeconomica, 2013.978-80-245-1962-3ZTOPOLOVÁ, I. -- KUBÁLEK, T. -- KUBÁLKOVÁ, M.Textový procesor Microsoft Word 2013.Praha:Nakladatelství Oeconomica, 2013.978-80-245-1963-0ZKUBÁLEK, T. -- KUBÁLKOVÁ, M.Prezentační program Microsoft Office PowerPoint : verze 2007 CZ.Praha:Oeconomica, 2009.978-80-245-1523-6ZKUBÁLKOVÁ, M. -- KUBÁLEK, T.Program na uchovávání a sdílení informací: Microsoft OneNote 2010.Praha:Tribun EU, 2011.978-80-263-0074-8

Požadavky

žádné

Garant

Ing. Markéta Kubálková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jitka Koubalíkovádoc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.Ing. Markéta Kubálková, Ph.D.Ing. Michaela SeghmanováIng. Ivana Topolová