Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Podnikový management (2OP832)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 2OP832 - Podnikový management, Fakulta mezinárodních vztahů, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Modely růstu podniku (dotace 0/0) a.Greinerův modelb.Model Churchilla a Lewisové2.Strategické řízení podniku (dotace 0/0) a.Stratetický cyklusb.Strategická situační analýza3.Firemní strategie (dotace 0/0) a.Typy firemních strategiíb.Příklady firemních strategiíc.Implementace firemní strategie4.Podnikatelský plán (dotace 0/0) a.Účel podnikatelského plánub.Postup při sestavení podnikatelského plánu5.Hodnocení podnikatelského plánu (dotace 0/0) a.Všeobecná kritéria hodnocení podnikatelského plánub.Hodnocení podnikatelského plánu z pohledu investorac.Hodnocení podnikatelského plánu z pohledu věřitele, banky6.Možnosti financování podnikatelského plánu (dotace 0/0) a.Dluhové financováníb.Financování se vstupem do základního kapitálu firmyc.Formy podpory podnikání a instituce na podporu podnikání7.Výkonnost a prosperita firmy (dotace 0/0) a.Vnitřní a vnější faktory prosperityb.Stadia na cestě k prosperitěc.Přístupy k hodnocení výkonnosti firmy8.Management změny (dotace 0/0) a.Teoretická východiska managementu změnyb.Postup při realizaci změny v podniku9.Krizové řízení (dotace 0/0) a.Příčiny krizíb.Prevence krizí10.Řešení krizových situací (dotace 0/0) a.Průběh krizeb."V" koncept restrukturalizace

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti: - umět provádět základní rozhodnutí v oblasti podnikového managementu včetně řešení krizových situací, - schopni analyzovat příčiny a důsledky změn v podniku, umět vysvětlit proces realizace změny a jeho kritická místa, - umět navrhnout podnikovou strategii, sestavit komplexní podnikatelský plán.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZVEBER, J.Management : základy, moderní manažerské přístupy, výkonnost a prosperita.Praha:Management Press, 2009.978-80-7261-200-0ZSRPOVÁ, J. -- ŘEHOŘ, V.Základy podnikání : teoretické poznatky, příklady a zkušenosti českých podnikatelů.Praha:Grada Publishing, 2010.978-80-247-3339-5DKIM, W C. -- MAUBORGNE, R.Strategie modrého oceánu : umění vytvořit si svrchovaný tržní prostor a vyřadit tak konkurenty ze hry.Praha:Management Press, 2005.80-7261-128-3DKOTTER, J P.Vedení procesu změny : osm kroků úspěšné transformace podniku v turbulentní ekonomice.Praha:Management Press, 2000.80-7261-015-5DSRPOVÁ, J. – SVOBODOVÁ, I. – SKOPAL, P. – ORLÍK, T. Podnikatelský plán a strategie. Praha: Grada Publishing, 2011. ISBN 978-80-247-4103-1.

Požadavky

Vypracování semestrální práce je podmínkou nutnou.

Garant

doc. Ing. Jitka Srpová, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jitka Srpová, CSc.