Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vedení pracovních skupin a týmů (2OP835)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 2OP835 - Vedení pracovních skupin a týmů, Fakulta mezinárodních vztahů, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Pracovní skupina a tým. (dotace 0/2) a.definiceb.sestaveníc.fáze vývoje2.Týmové role. (dotace 0/2) a.Belbonova typologie týmových rolí.b.Silné a slabé stránky jednotlivých rolí.c.Přínos jednotlivých rolí pro tým.3.Řízení lidí. (dotace 0/3) a.Definice a role v organizaci.b.Styly řízení.c.Role manažera.4.Vedení lidí. (dotace 0/3) a.Definice a role v organizaci.b.Styly vedení lidí.c.Leadership a leader.5.Strategické řízení vs. liniový a střední management. (dotace 0/1) a.role a zaměření strategického řízeníb.role a zaměření středního a liniového řízení6.Manažerské činnosti. (dotace 0/2) a.plánováníb.organizováníc.stanovování cílůd.komunikováníe.kontrola7.Personální řízení. (dotace 0/3) a.výběr pracovníkůb.hodnocení pracovníkůc.rozvoj pracovníků8.Personální řízení. (dotace 0/2) a.Efektivní delegování.b.Motivace pracovníků.9.Personální řízení. (dotace 0/4) a.zpětná vazba a její role v rozvoji pracovníkůb.role koučování v rozvoji pracovníků10.Řízení změn v organizaci. (dotace 0/4) a.připravenost organizace ke změnámb.strategické plánování změnc.komunikace změn pracovníkůmd.implementace změn

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni: - definovat a odlišit pracovní skupinu a tým - vysvětlit pojmy a specifika vedení a řízení lidí - zařadit strategický a liniový management - aplikovat manažerské činnosti při vedení lidí - plánování, organizování, stanovování cílů, komunikování a kontrolu - formulovat přípravy na řízení změn - praktikovat klíčové manažerské dovednosti - rozhovor s přijímaným kandidátem, rozvoj a motivaci členů týmu, hodnotící pohovor, delegování, koučovací přístup.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZARMSTRONG, M.Řízení lidských zdrojů : nejnovější trendy a postupy.Praha:Grada, 2007.978-80-247-1407-3ZWHITMORE, J.Koučování : rozvoj osobnosti a zvyšování výkonnosti.Praha:Management Press, 2004.80-7261-101-1ZJAY, R. -- TEMPLAR, R.Velká kniha manažerských dovedností.Praha:Grada, 2006.80-247-1279-2DARMSTRONG, M. -- STEPHENS, T.Management a leadership.Praha:Grada, 2008.978-80-247-2177-4DKHELEROVÁ, V.Komunikační a obchodní dovednosti manažera.Praha:Grada, 2006.80-247-1677-1

Požadavky

Vypracování semestrální práce je podmínkou nutnou. Aktivita se ověřuje účastí, kdy za každou 1,5 hodinu student může získat 2 % hodnocení. Předpokládá se, že v případě účasti na hodině se student aktivně zapojí do úkolů zadaných učitelem.

Garant

Ing. Zuzana Křečková Kroupová, M.A., Ph.D.

Vyučující

Ing. Zuzana Křečková Kroupová, M.A., Ph.D.