Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerská informatika 3 (2OP853)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 2OP853 - Manažerská informatika 3, Fakulta mezinárodních vztahů, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Základní pojmy databází. (dotace 0/0)2.Seznámení s programem Microsoft Office Access. (dotace 0/0)3.Založení databáze. (dotace 0/0)4.Relace mezi tabulkami v databázi a zajišťování referenční integrity. (dotace 0/0)5.Specifikace polí v tabulkách a vlastností tabulek. (dotace 0/0)6.Tvorba dotazů. (dotace 0/0)7.Vytváření formulářů pro zadávání dat a tiskových sestav pro jejich prezentaci. (dotace 0/0)8.Tvorba maker a základy jazyka Visual Basic. (dotace 0/0)9.Spolupráce Access s jinými programy, importy a exporty dat. (dotace 0/0)10.Publikace dat na webové stránky. (dotace 0/0)

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni pracovat s konkrétním databázovým systémem Microsoft Access a to: - definovat databázi a relace mezi databázovými tabulkami, - navrhovat dotazy, - připravit formuláře a sestavy, - využívat Visual Basic k přizpůsobení funkcí, Dále budou schopni: - navrhnout samostatné řešení vlastní databáze v rámci seminární práce, - obhájit svůj projekt (v rámci malé a velké obhajoby).

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZKUBÁLEK, T. -- KUBÁLKOVÁ, M.Databázový systém Microsoft Office Access : verze 2007 CZ.Praha:Oeconomica, 2009.978-80-245-1518-2

Požadavky

žádné

Garant

doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.