Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo v cestovním ruchu (2PR422)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 2PR422 - Právo v cestovním ruchu, Fakulta mezinárodních vztahů, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Právo v cestovním ruchu -- pojem, předmět, prameny. Vztah vnitrostátní a mezinárodní úpravy. (dotace 6/0)2.Podnikatelé v oblasti cestovního ruchu. Právní podmínky podnikání. Cestovní kanceláře. (dotace 8/0)3.Smlouvy mezi podnikateli působícími v oblasti cestovního ruchu. (dotace 12/0)4.Smlouvy mezi podnikateli a klienty (spotřebiteli) v oblasti cestovního ruchu. (dotace 10/0)5.Ochrana spotřebitelů ve vztazích vznikajících v oblasti cestovního ruchu. (dotace 10/0)6.Řešení sporů. Soudní a rozhodčí řízení. Alternativní způsoby řešení sporů. (dotace 6/0)

Získané způsobilosti

Absolvent umí: - rozlišit veřejnoprávní a soukromoprávní charakter ochrany spotřebitelů a nástroje této ochrany - umí charakterizovat oblasti právní úpravy vztahů v cestovním ruchu a jejich prameny - umí určit zda na úpravu daného vztahu budou aplikovány mezinárodní evropské nebo vnitrostátní právní normy - umí určit rozdíly mezi jednotlivými smluvními typy - umí vymezit základní práva a povinnosti stran v dané smlouvě a důsledky jejich porušení - umí rozlišit způsoby řešení sporů a určit jejich výhody a nevýhody

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZKOTOUČOVÁ, J. -- ŠVARC, Z.Ochrana spotřebitelů : (vybrané otázky právní úpravy).Praha:Oeconomica, 2007.978-80-245-1262-4ZŠVARC, Z.Základy obchodního práva.Plzeň:Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2011.978-80-7380-322-3

Požadavky

Absolvování kontrolního průběžného testu (v 10. týdnu semestru).Podmínkou pro připuštění ke zkoušce je získání alespoň 50%bodů.

Garant

doc. JUDr. Zbyněk Švarc, Ph.D.

Vyučující

doc. JUDr. Jiřina Hásová, Ph.D.doc. JUDr. Zbyněk Švarc, Ph.D.