Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Francouzština pro ekonomy - základní úroveň 2 (A1) (2RO102)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 2RO102 - Francouzština pro ekonomy - základní úroveň 2 (A1), Fakulta mezinárodních vztahů, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Objectif 1 A1/A2 : lekce 4 – 61. Cestování vlakem, letadlem – informace, jízdenky.2. Nádraží a jízdní řády – odjezdy, příjezdy (hodiny).3. Cestování MHD (metro, autobus) – trasa, spojení.4. Ubytování v hotelu (popis a rezervace pokoje).5. Pronájem bytu, kanceláře (inzeráty), popis bytu.6. Restaurace (rezervace místa, jídelní lístek, obsluha).7. Jídlo a pití, stolování.8. Nákupy – potraviny, oblečení.9. Osvojení základních mluvnických jevů: passé composé, blízký budoucí čas, přímý předmět, kvalifikační adjektiva, stupňování adjektiv, vyjádření množství, dělivý člen, číslovky do 1000, tázací zájmena složená, předložky místa.10.Základní komunikativní dovednosti: tvořit otázky (zeptat se na cestu, na cenu, požádat o pomoc), podat informace, poděkovat, přijmout a odmítnout pozvání, vyjádřit přání.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování předmětu budou studenti schopni- jednoduchým způsobem komunikovat v rovině ústní a písemné v rámci daných tematických okruhů a nových lexikálních, gramatických a komunikativních kompetencí- požádat o informace/podat informace na nádraží, na letišti, v metru- koupit si jízdenku, rezervovat pokoj, pronajmout si byt, objednat jídlo, nakupovat- napsat jednoduchý dopis- vyjádřit čas, popsat budoucí plány a minulé děje- popsat zvyklosti a interkulturní rozdíly (cestování, bydlení, stravování a stolování)

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZTAUZIN, B. -- DUBOIS, A.Objectif express 1 : le monde professionnel en français.Paris:Hachette, 2006.2-01-155427-6ZTAUZIN, B. -- DUBOIS, A.Objectif express 1 : le monde professionnel en français : cahier d'activités.Paris:Hachette français langue étrangere, 2006.2-011-55445-4ZPRAVDOVÁ, M.Francouzština pro začátečníky [zvukový záznam] = Le français pour vous.Voznice:Leda, 2009.978-80-7335-115-1DSIDWELL, D.Voici la France.London:Chancerel International, 1994.0905703960

Požadavky

žádné

Garant

Mgr. Kateřina Dvořáková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Hana BozděkováMgr. Kateřina Dvořáková, Ph.D.Mgr. Zora KidlesováPhDr. Dominika Kovářová, MBA, Ph.D.PhDr. Janka Priesolová, CSc.PhDr. Lenka VodňanskáPhDr. Blanka Volfová