Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktuální otázky mezinárodních vztahů (2SM305)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 2SM305 - Aktuální otázky mezinárodních vztahů, Fakulta mezinárodních vztahů, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Etapy vývoje mezinárodních vztahů ve 20. století. (dotace 0/0)2.Současný stav světa: struktura a vývojové trendy. (dotace 0/0)3.Globalizace a integrační tendence v 2. pol. 20. století. (dotace 0/0)4.Etnické procesy a nacionalismus v soudobých mezinárodních vztazích. (dotace 0/0)5.Náboženství jako faktor světové politiky. (dotace 0/0)6.Charakteristika nejvýznamnějších civilizací a kultur (kooperace nebo konfrontace, faktory růstu). (dotace 0/0)7.Ohniska napětí, konflikty a války v současném světě. (dotace 0/0)8.Bezpečnostní situace ve světě od konce 2. světové války do současnosti. (dotace 0/0)9.Hlavní globální problémy světa. (dotace 0/0)10.Role velmocí ve světové politice. (dotace 0/0)11.Rozvojové země v mezinárodních vztazích. (dotace 0/0)12.Politické systémy v současném světě (šíření demokracie). (dotace 0/0)13.Vývojové tendence a perspektivy světové politiky. (dotace 0/0)

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni- charakterizovat hlavní etapy vývoje mezinárodních vztahů ve 20. století- popsat proces globalizace a jeho dosavadní výsledky- zhodnotit význam kultury jako faktoru mezinárodních vztahů- identifikovat hlavní globální a bezpečnostní problémy současného světa- zhodnotit úlohu jednotlivých typů aktérů v současném systému mezinárodních vztahů

Požadavky

žádné

Garant

PhDr. Otakar Volenec, CSc.

Vyučující

PhDr. Otakar Volenec, CSc.