Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evropská unie v transformaci (SE_901)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SE_901 - Evropská unie v transformaci, Fakulta mezinárodních vztahů, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Evropská integrace jako dynamický proces: impulzy, faktory a podstata dynamiky, hloubka a charakter změn v rámci transformace. Tendence a perspektivy celkového vývoje evropské ekonomické integrace. (dotace 3/0)2.Evropská integrace z hlediska systémové vědy (zpětnovazebníhierarchický systém, komplexita) (dotace 3/0)3.Konkrétní oblasti změn:Institucionální systém (dotace 4/0)4.Konkrétní oblasti změn:Evropská hospodářská a měnové unie (dotace 3/0)5.Konkrétní oblasti změn:Makroekonomický mix EUFinanční a rozpočtový rámec EU (dotace 3/0)6.Konkrétní oblasti změn:Vytváření vnitřního trhu a dokončování jednotného trhu. (dotace 3/0)7.Konkrétní oblasti změn:Environmentální (ekologické) a sociální aspekty evropské ekonomické integrace a jejich normativní postavení. (dotace 4/0)8.Konkrétní oblasti změn:Specifika nových členských zemí, přístupové procesy a jejich vliv na dynamiku integrace (dotace 3/0)

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni se samostatně plně orientovat v problematice změn, kterými prochází integrační proces v Evropské unii, a to především s ohledem na integraci ekonomickou. Získají schopnost analyzovat transformaci integračního procesu, komparovat související jevy a odvozovat závěry, které mohou využít ve své vědecké práci v oblasti oboru Evropská studia.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZBALDWIN, R E. -- WYPLOSZ, C.Ekonomie evropské integrace.Praha:Grada Publishing, 2013.978-80-247-4568-8DCIHELKOVÁ, E. -- HNÁT, P. -- KARPOVÁ, E. -- BLANCHARD JOKLOVÁ, K. -- BIČ, J. -- NĚMCOVÁ, I.Evropská ekonomická integrace : procesy, politiky, governance.Praha:Oeconomica, 2011.978-80-245-1835-0DMOUSSIS, N.Access to European Union : law, economics, policies.Rixensart:European Study Service, 2008.978-2-930119-46-5

Požadavky

žádné

Garant

doc. Ing. Ingeborg Němcová, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Ingeborg Němcová, CSc.