Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evropská měnová integrace (SE_904)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SE_904 - Evropská měnová integrace, Fakulta mezinárodních vztahů, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Měnové dějiny Evropy2. Volba režimu měnového kurzu3. Evropský měnový systém4. Optimální měnové oblasti5. Evropská měnová unie6. Fiskální politika a pakt stability7. Euro a finanční trhy

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni orientovat se v základních přístupech teorie optimální měnové oblasti, budou seznámeni s historií evropské měnové integrace i aktuálním fungováním měnové politiky ECB a situací zemí s dokladem zavedení eura.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZBALDWIN, R E. -- WYPLOSZ, C.Ekonomie evropské integrace.Praha:Grada, 2008.978-80-247-1807-1ZGRAUWE, P D.Economics of monetary union.Oxford:Oxford University Press, 2007.978-0-19-929780-1DMISHKIN, F S. -- SCHMIDT-HEBBEL, K.Does inflation targeting make a difference?.Praha:Czech National Bank, 2006.DVyhodnocení plnění maastrichtských konvergenčních kritérií a stupně ekonomické sladěnosti ČR s eurozónou. Praha: ČNB, 2008.

Požadavky

žádné

Garant

doc. Ing. Stanislav Šaroch, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Stanislav Šaroch, Ph.D.