Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerská hra (3AM437)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3AM437 - Manažerská hra, Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V první třetině semestru se budou studenti připravovat na sehrávku manažerské hry. Získají informace o činnosti jednotlivých oddělení fiktivních podniků, budou si volit management společnosti a organizační strukturu. Dále proběhne 8 sehrávek hry (z toho jedna cvičná) skládajících se z vyhodnocení předchozího kola a přípravy strategie pro další kola. Na závěr bude probíhat analýza, reflexe a hodnocení manažerské hry.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni:- definovat základní role v podniku,- diskutovat význam jednotlivých rolí při řízení podniku,- identifikovat klíčové manažerské procesy při řízení podniku a týmu lidí,- formulovat hlavní kritické oblasti při řízení podniku,- zařadit jednotlivé podnikové procesy do oblasti řízení, - aplikovat znalosti z fungování podnikových procesů, - naplánovat a realizovat kooperaci v týmu, - oponovat jednotlivá řešení týmových problémů, - shrnout svůj názor na a - využívat reálné znalosti získané během podnikové simulace.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZPLAMÍNEK, J.Vedení lidí, týmů a firem : praktický atlas managementu.Praha:Grada, 2011.978-80-247-3664-8ZBĚLOHLÁVEK, F.15 typů lidí : jak s nimi jednat, jak je vést a motivovat.Praha:Grada, 2010.978-80-247-3001-1DFOTR, J. -- ŠVECOVÁ, L. -- HRŮZOVÁ, H. -- RICHTER, J.Manažerské rozhodování : postupy, metody a nástroje.Praha:Ekopress, 2010.978-80-86929-59-0DVEBER, J.Management : základy, moderní manažerské přístupy, výkonnost a prosperita.Praha:Management Press, 2009.978-80-7261-200-0DSMUTNÝ, P. a kol. Pravidla simulační manažerské hry Manahra (k dispozici elektronicky) - základní literatura

Požadavky

Body jsou přidělovány na základe velikosti hodnoty fiktivního majetku získaného v průběhu hry, kdy nejlepší hráč dostane 100 bodů.

Garant

doc. Ing. Jiří Patočka, CSc.

Vyučující

Mgr. Mario Kubaš, Ph.D.Ing. Milan Lindner, Ph.D.doc. Ing. Jiří Patočka, CSc.