Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management, financování a správa památkových objektů (3AM590)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3AM590 - Management, financování a správa památkových objektů, Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Definice památky a důvody ochrany, památková teorie a přístupy. 2. Přehled systémů památkové péče ve světě. Způsoby financování památek ve světě. 3. Druhy financování podle typu vlastnictví. 4. Limity provozu památek, plány zachování, plány krátkodobé a dlouhodobé údržby. 5. Odhady provozních, personálních nákladů na opravy. 6. Obnova památek – stavební specifika, časový nesoulad, sezónnost, etapizace, technologické pauzy. 7. Stavební ekonomie, rozpočtování8. Úvěry, pojištění a vícenáklady vzhledem ke specifice památek. 9. Tuzemské zdroje financování obnovy památek, sponzorství a jiné zdroje. 10. Podpora ze státního rozpočtu. 11. Zahraniční granty, EU, budoucnost. 12. Případové studie k vybraným problémům managementu a financování památek 13. Příklady obnovy památek, lokální zdroje a environmentální souvislosti.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti schopni ekonomicky vydefinovat finanční nároky na údržbu, opravy a rekonstrukce památkových objektů, budou kvalifikováni v oblasti přípravy žádostí o projektovou finanční podporu v oblasti památkové péče a sestavení finančních projektů opravy (rekonstrukce) památkových objektů se zřetelem na potenciální formy jeho ekonomického využití.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZCulture and local development.Paris:Organisation for Economic Co-operation and Development, 2005.92-64-00990-6ZRADOVÁ, J.Seznam nejohroženějších a nevyužívaných nemovitých památek v České republice.Praha:Národní památkový ústav, Ústřední pracoviště, 2005.80-86234-70-3

Požadavky

žádné

Garant

prof. Václav Riedlbauch

Vyučující

Ing. Vojtěch Kouba, Ph.D.doc. Ing. Jiří Patočka, CSc.prof. Václav Riedlbauch