Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerská etika (3BE324)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3BE324 - Manažerská etika, Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Terminologie etiky a morálkyHistorická perspektiva podnikatelské etiky.Neetické chování organizace jako projev relativizace etických principů.Vývoj podnikatelské etiky v České republice a v zahraničí.Etické hodnoty manažerů.Důvody etického rozhodování pro podnikatelskou praxi. Zavedení etických principů do strategie podniku.Moderní nástroje etického řízení podniku.Etické kodexy a jejich závaznost.Problematika postavení manažera jako etického lídra.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování studenti budou studenti schopni - objasnit východiska etického myšlení, - objasnit základní etické teorie, - popsat vývoj podnikatelské etiky jako vědecké disciplíny, - identifikovat etické problémy při manažerském rozhodování, - vyhodnotit strategii firmy z pohledu etické dimenze, - implementovat etické principy do řízení společnosti.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZGlobalisation, governance and ethics [elektronický zdroj] : new managerial and economic insights.New York:Nova Science Publishers, 2011.ZBLÁHA, J. -- DYTRT, Z.Manažerská etika.Praha:Management Press, 2003.80-7261-084-8ZPUTNOVÁ, A. -- SEKNIČKA, P.Etické řízení ve firmě : nástroje a metody : etický a sociální audit.Praha:Grada, 2007.978-80-247-1621-3ZCOVEY, S R.The 7 habits of highly effective people : restoring the character ethic.New York:Free Press, 2004.0-7432-6951-9DCOLLINS, D. Business Ethics: How to Design and Manage Ethical Organizations. Wiley, 2012. ISBN: 978-0-470-63994-8

Požadavky

žádné

Garant

Ing. Jana Müllerová

Vyučující

Ing. Jana Müllerová