Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Státní zkouška z vedlejší specializace (3IG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3IG - Státní zkouška z vedlejší specializace, Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

A Dovednosti manažera v globálním prostředí 3PS6721. Osobnost, sebeuvědomění a osobní rozvoj. Individuální rozdíly a struktura osobnosti.2. Sociální percepce - proces, chyby v sociální percepci,řízení prvního dojmu. Poznávání druhých, aplikace v organizačním prostředí. 3. Kultura, kulturní dimenze a srovnávání kultur. Teoretické přístupy Kluckhohna a Strodtbecka, Hofstedeho, Trompenaarse a studie Globe. 4. Komunikace v globálním prostředí. Interkulturní interakční model komunikace. Specifika komunikace v průběhu práce na Business Projektu.5. Kulturní inteligence a její metakognitivní, kognitivní, motivační a behaviorální složky. 6. Vedení týmů v globálním prostředí. Typy týmů, globální virtuální týmy. Týmové role.7. Leadership. Manažerské styly. Dovednosti a kompetence manažera v globálním prostředí.8. Řízení změny. Lewinův a Kotterův model řízení změny. Reakce na organizační změny. 9. Performance management - řízení výkonu v globálním prostředí. Hodnocení výkonu.10.Řešení konfliktů a vyjednávání. Zdroje konfliktů. Styly a strategie řešení konfliktů. Proces vyjednávání.11.Diversity management a jeho rozvoj v organizaci. Inkluzivní strategie. Etika a CSR.B Podnikání a tvořivost 3PS6651.Osobnost podnikatele a její vývoj. Osobnostní profil podnikatele.2.Motivace podnikatele, typologie podnikatelů. Investiční modely.3.Stávání se podnikatelem - možné přístupy a jejich charakteristiky, výhody a nevýhody. 4.Rozpoznávání podnikatelských příležitostí - zdroje nápadů a příležitostí. Osobnost a rozpoznávání příležitostí.5.Byznys model - hlavní prvky a struktura. 6.Byznys plán - účel a struktura. Jak se liší od podnikatelského nápadu a modelu.7.Financování nových podnikatelských aktivit - hlavní zdroje, rozdíly mezi odvětvími. Akcioví investoři.8.Prezentace investorům - elevator pitch, podnikatelský koncept.9.Podnikání a ochrana duševního vlastnictví.10.Společníci - výhody a nevýhody podnikání se společníkem/ky.11.Corporate entrepreneurship - definice,formy, bariéry. Role inovačního šampióna, sponzora a dalších. Podpora inovací a podnikatelství v podniku.

Získané způsobilosti

Úspěšným absolvováním zkoušky studenti prokáží, že jsou schopni identifikovat klíčové poznatky studijního oboru, klást je do vzájemné souvislosti a aplikovat je na řešení reálných problémů (zejm. v souvislosti s 3IG704 Business Projekt).

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZLUKEŠ, M. -- LAGUNA, M. (ed.).Entrepreneurship: A Psychological Approach.Praha:Oeconomica, 2010.978-80-245-1642-4ZBuilding on the promise of diversity [elektronický zdroj] : how we can move to the next level in our workplaces, our communities, and our society.New York:AMACOM, American Management Association, 2006.ZManaging organizational behavior [elektronický zdroj].Westport, CT:Quorum Books, 2002.ZPHATAK, A V. -- BHAGAT, R S. -- KASHLAK, R J.International management : managing in a diverse and dynamic global environment.Boston:McGraw-Hill, 2009.978-0-07-127608-5ZMEAD, R. -- ANDREWS, T G.International management : culture and beyond.Chichester:John Wiley & Sons, 2009.978-1-405-17399-5DFurnham, A.: The Psychology of Behaviour at Work. Bodmin, Psychology Press 2006.DTIMMONS, J. A. -- SPINELLI, S.: New venture creation : entrepreneurship for the 21st century,Boston,McGraw-Hill 2003

Požadavky

žádné

Garant

doc. PhDr. Daniela Pauknerová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Daniela Pauknerová, Ph.D.