Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Logistické systémy (3LG526)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3LG526 - Logistické systémy, Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. terminologie v logistice2. logistika a logistické řetězce3. specifika logistických řetězců4. subsystémy logistických systémů5. tvorba logistických systémů6. reengineering logistických systémů7. outsourcing, partnering, poskytovatelé logistických služeb8. složky zákaznického servisu9. logistika a životní prostředí10. netradiční aplikace logistiky11. odborné exkurze

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování předmětu budou studenti schopni:- vysvětlit specifika logistických řetězců (vývoj, nákup a zásobování, výroba);- aplikovat metody teorie systémů na logistiku a dekomponovat ji na subsystémy;- podrobně popsat jednotlivé subsystémy logistických systémů;- vysvětlit důvody vedoucí k outsourcingu logistiky a outsourcingu v logistice;- srovnat různé typy poskytovatelů logistických služeb;- využít znalosti metodického aparátu k řešení logistických problémů;- argumentovat své postoje a názory na danou problematiku díky tréninku při zpracování teamových případových studií;- interpretovat své znalosti, dovednosti a obecné způsobilosti při prezentaci výstupů své práce.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZJIRSÁK, P. -- MERVART, M. -- VINŠ, M.Logistika pro ekonomy - vstupní logistika.Praha:Wolters Kluwer, 2012.978-80-7357-958-6DPERNICA, P.Logistika (Supply Chain Management) pro 21. století.Praha:RADIX, 2005.8086031594DNOVÁK, R. a kol.Mezinárodní kamionová doprava a zasilatelství.Praha:C. H. Beck, 2013.978-80-7400-514-5DJIRSÁK, P. - RATHOUSKÝ, B. - VINŠ, M. Logistika pro ekonomy - Strategie a zdroje logistického systému. (vyjde 2015)DOdborná periodika: Systémy logistiky, Logistika, Logistics and Transport Focus, Logistik HeuteDStudijní materiály distribuované při výuce

Požadavky

Jsou tolerovány tři neúčasti na výuce. Podmínkou pro započítání bodů z případových studií a seminární práce do celkového hodnocení, je dosažení min. 15 bodů ze závěrečné (zkouškové) písemky.

Garant

Ing. Bedřich Rathouský, Ph.D.

Vyučující

Ing. Bedřich Rathouský, Ph.D.