Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Logistika, mezinárodní přeprava a zasílatelství -- aplikace (3LG528)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3LG528 - Logistika, mezinárodní přeprava a zasílatelství -- aplikace, Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Blok Logistika:Zvolené téma může mít průřezový charakter nebo být zaměřeno na logistiku v ČR anebo řešit logistický problém konkrétního podniku či instituce. Vybraným studentům může být umožněno i začlenění do profesionálního výzkumného či podnikového týmu řešícího danou problematiku, a to i v zahraničí. Témata uvedená níže mohou být po dohodě s vyučujícím individualizována. Další témata mohou být navržena vyučujícím, studentem nebo spolupracujícím podnikem podle aktuální potřeby.Témata jsou založena na komparativní, vývojové či prognostické analýze:1.vybraného průmyslového odvětví nebo obchodu s pohledu logistiky2.druhu logistického řetězce pro: potravinářské zboží, nepotravinářské spotřební zboží, automobilů, náhradních dílů, vratných spotřebitelských obalů, vráceného zboží atd.3.logistické materiální (dopravní, skladovou a telekomunikační) nebo nemateriální infrastruktury, infrastruktury a suprastruktury přístavů, letišť atd., veřejných logistických center, atd.4.poskytovatelů logistických služeb nebo KEB služeb5.city logistiky6.vztahu logistiky a životního prostředí7.logistických technologiích (klasických, telematických, virtuálních, komplexních) včetně e-logistiky v prostředí elektronického obchodování (B2B, B2C)8.organizační formy logistiky9.pracovníků v logistice10.logistického poradenství11.netradičních aplikací v logistice (ve zdravotnictví, cestovním ruchu, přepravě osob atd.)Blok Mezinárodní přeprava a zasílatelství:1.Mezinárodní přeprava a zasílatelství2.Dopravní obory mezinárodní přepravy3.Transevropské dopravní sítě4.Dopravní politika EU5.Komplementární služby6.Obchodní operace v mezinárodní přepravě7.Celní řízení a celní režimy8.Přepravní vztahy, dopravní/přepravní a zasílatelské smlouvy9.Multimodální přeprava.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni- využít schopnosti zastávat pozice manažerů nebo konsultantů plánujících, koordinujících a řídících různé části logistické sítě, resp. plnit očekávání zaměstnavatelů vůči absolventům začínajícím v oboru, kteří mají v krátké době zaujmout vyšší řídící pozice- identifikovat a aplikovat strategie a procesy logistiky, vzájemných vztahů mezi logistickými sítěmi a uvnitř nich- aplikovat specializované funkční dovednosti a znalosti v oblasti řízení procesů a projektů- definovat a optimalizovat procesy logistiky, resp. mezinárodní přepravy a zasílatelství ve svém poli působnosti, a to v souladu s profesionálními standardy European Logistics Association - European Certification Board for Logistics a se standardy International Federation of Forwarders Associations a International Road Transport Union

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZNOVÁK, R. a kol.Mezinárodní kamionová doprava a zasilatelství.Praha:C. H. Beck, 2013.978-80-7400-514-5ZJIRSÁK, P. -- MERVART, M. -- VINŠ, M.Logistika pro ekonomy - vstupní logistika.Praha:Wolters Kluwer, 2012.978-80-7357-958-6ZNOVÁK, R. -- ZELENÝ, L. -- PERNICA, P. -- KOLÁŘ, P.Přepravní, zasilatelské a logistické služby.Praha:Wolters Kluwer, 2011.978-80-7357-735-3ZZELENÝ, L.Osobní přeprava.Praha:ASPI, 2007.978-80-7357-266-2DPERNICA, P.Logistika (supply chain management) pro 21. století.Praha:Radix, 2005.80-86031-59-4DNOVÁK, R.Námořní přeprava.Praha:ASPI, 2005.80-7357-070-X

Požadavky

žádné

Garant

doc. JUDr. Ing. Radek Novák, CSc.

Vyučující

Ing. Petr Jirsák, Ph.D.Ing. Petr Kolář, Ph.D.Ing. Michal Mervart, Ph.D.doc. JUDr. Ing. Radek Novák, CSc.Ing. Bedřich Rathouský, Ph.D.Ing. Marek Vinš, Ph.D.doc. Ing. Lubomír Zelený, CSc.