Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Principy managementu (3MA103)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3MA103 - Principy managementu, Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:1. Úvod a základy managementu2. Profil managera3. Historie managementu4. Plánování5. Rozhodování6. Organizování7. Vedení a komunikace8. Kontrola a management kvality9. Řízení lidí10. Management inovací11. Management změny12. Procesní přístup k řízení organizace13. Globalizace a udržitelnost14. Informatika v manažerské práci15. Identita firmy

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu studenti budou schopni:- vysvětlit podstatu managementu, jeho smysl a přínos a vymezit základní úlohy manažerů v kontextu úspěšného řízení organizací, - vysvětlit základní manažerské funkce, role a činnosti, - řešit manažerské úkoly pomocí základních manažerských technik, nástrojů a postupů, - identifikovat základní faktory řízení úspěšně fungující organizace, - uplatnit základní principy manažerské práce i principy sebeřízení - identifikovat příležitosti pro svůj další profesní rozvoj. 


Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZVEBER, J.Management : základy, moderní manažerské přístupy, výkonnost a prosperita.Praha:Management Press, 2009.978-80-7261-200-0DROBBINS, S. P., COULTER, M. K. (2004). Management. ISBN 8024704951.DSCHERMERHORN, J. R. (2012). Exploring Management. ISBN 9780470878217.

Požadavky

Semestrální práce je týmová a zahrnuje zpracování práce (25 h) a týmové schůzky (3 h). U studenta se předpokládá minimálně pasivní znalost angličtiny pro studium doporučených informačních zdrojů. Podmínkou pro absolvování ústní zkoušky je zisk aspoň 60 % bodů během semestru (30 bodů). Pro úspěšné absolvování předmětu je potřeba získat z ústní zkoušky aspoň 50 % (20 bodů).

Garant

Mgr. Ing. Stanislav Háša, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ing. Stanislav Háša, Ph.D.Ing. et Ing. Kateřina Jiřinovádoc. Ing. Ludmila Mládková, Ph.D.Mgr. Jaroslav Pašmik, MBAPhDr. David Anthony Procházka, MSc, MBA