Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management (3MA192)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3MA192 - Management, Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do managementu. Historické kořeny managementu. Od Taylora k pragmatickému managementu současných nejúspěšnějších firem. Nové výzvy v globalizovaném světě podnikání Funkce managementu – rozhodování, plánování, organizování, koordinace, motivování a vedení lidí, kontrola a její formy. Komunikování, informační systémy pro řízení. Profil manažera, osobnostní charakteristiky a předpoklady pro úspěšný výkon manažerské funkce. Organizační struktura a projektování organizace. Provozní (operativní) management. Management hodnotového řetězce.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti schopni:- vysvětlit terminologii managementu, zejména pak spojenou s manažerskými funkcemi (rozhodováním, plánováním, implementací, kontrolou, organizováním, komunikací apod.),- popsat základní pravidla společenského chování (etikety),- charakterizovat úlohu managementu a manažerů pro prosperitu řízeného subjektu (podniku, instituce),- porovnat manažerské přístupy uplatňované za dobu existence novodobého managementu,- charakterizuje základní principy sebeřízení, řízení času manažera včetně obecných principů manažerské práce,- rozlišit role vlastníků, podnikatelů, manažerů, zaměstnanců,- rozlišit obsahové zaměření strategického, taktického a operativního managementu,- rozlišit mezi přímými a nepřímými nástroji řízení,- charakterizuje základní typy organizačních struktur.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZVEBER, J.Management : základy, moderní manažerské přístupy, výkonnost a prosperita.Praha:Management Press, 2009.978-80-7261-200-0DROBBINS, S P. -- COULTER, M K.Management.Praha:Grada, 2004.80-247-0495-1

Požadavky

žádné

Garant

doc. Ing. Mikuláš Pichanič, CSc.

Vyučující

Mgr. Ing. Stanislav Háša, Ph.D.doc. Ing. Mikuláš Pichanič, CSc.