Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Společenská odpovědnost organizací (3MA340)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3MA340 - Společenská odpovědnost organizací, Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní východiska koncipování přístupu společenské odpovědnosti a její definice (2 hod.).2. Význam společenské odpovědnosti pro rozvoj organizací v současnosti (2 hod.).3. Mezinárodní iniciativy v oblasti společenské odpovědnosti (2 hod.).4. Společenská odpovědnost v České republice (2 hod.).5. Tři pilíře společenské odpovědnosti (ekonomický, environmentální a sociální) - (2 hod.).6. Standardy společenské odpovědnosti (SA 8000, AA 1000, GRI, ISO 26000,..) - (2 hod.).7. Metodika zavádění principů společenské odpovědnosti do praxe a jejich integrace do systému řízení organizací (2 hod.).8. Aktivity organizací v oblasti realizace společenské odpovědnosti (2 hod.).9. Úloha sociálních partnerů při realizaci aktivit společenské odpovědnosti (2 hod.).10. Zprávy organizací o společenské odpovědnosti (2 hod.).11. Zkušenosti z uplatňování společenské odpovědnosti v ČR a ve světě (2 hod.).12. Prezentace a obhajoba řešení zadaných studií (2 hod.).13. Prezentace a obhajoba řešení zadaných studií (2 hod.).

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni:- definovat a vysvětlit význam a základní principy CSR;- interpretovat význam aktivit v jednotlivých oblastech CSR;- identifikovat dopady činností organizací na společnost;- identifikovat stakeholdery a zjišťovat jejich potřeby;- vybrat pro konkrétní organizaci vhodné portfolio CSR aktivit;- zpracovat harmonogram implementace konceptu CSR pro konkrétní organizaci;- posoudit stupeň plnění požadavků existujících standardů pro společenskou odpovědnost ve vybrané organizaci;- podílet se na řešení konkrétních projektů přímo ve vybraných organizacích (CSR Ambassador);- vypracovat, prezentovat a obhájit navržené řešení zadané studie.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZKAŠPAROVÁ, K. -- KUNZ, V.Moderní přístupy ke společenské odpovědnosti firem a CSR reportování.Praha:Grada Publishing, 2013.978-80-247-4480-3DCHANDLER, D. - WERTHER, W.B.: Strategic Corporate Social Responsibility. California: SAGE Publications, Inc. 2014. ISBN 978-1-4522-1779-6Dnorma ISO 26000

Požadavky

k uzavření předmětu je nutno předložit semestrální práci

Garant

Ing. Alena Plášková, CSc.

Vyučující

Ing. Alena Plášková, CSc.