Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerská analýza dat (3MA384)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3MA384 - Manažerská analýza dat, Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Principy a přístupy k ukládání a zpracování dat, databázové tabulky.2. Nástroje a možnosti tabulkových procesorů a databází.3. Úvod do výpočtů, vzorců a funkcí - možnosti vkládání, principy výpočtů, kombinace funkcí.4. Možnosti importu a zajištění integrity vstupních dat, propojování databázových tabulek, podmíněné formátování, seskupování dat.5. Problematika analýzy a zpracování rozsáhlých souborů dat.6. Řešení praktických příkladů z oblasti analýzy dat a statistik.7. Využití tabulkových procesorů při řešení příkladů z oblasti finančnictví.8. Analýza a syntéza dat s využitím kontingenčních tabulek.9. Možnosti vizualizace výstupních dat.10. Extrakce a selekce dat, souhrny.11. Zabezpečení dat, revize, možnosti spolupráce více uživatelů na datových zdrojích.12. Automatizace operací s využitím maker a VBA, editor VBA.13. Externí data - importy/exporty, propojení s databází MySQL.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti schopni:• samostatně zpracovat rozsáhlé soubory dat, • analyzovat data a vytvářet z nich výstupy, • zvolit vhodný nástroj pro analýzu dat dle jejich charakteru, • diskutovat různé způsoby řešení úloh v oblasti financí, daní a účetnictví,• definovat pravidla pro vytváření rozsáhlých tabulek, seznamů a databází,• prezentovat výstupy pomocí vizualizačních nástrojů,• vytvářet makra záznamem a upravovat je v editoru jazyka Visual Basic,• zvolit a kombinovat funkce pro analýzu rozsáhlých souborů dat,• aplikovat nástroje pro ověření vstupních dat a pro kontrolu zadávaných dat,• diskutovat možnosti zabezpečení dat.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZLAURENČÍK, M.Excel 2013 : práce s databázemi a kontingenčními tabulkami.Praha:Grada Publishing, 2014.978-80-247-5003-3DExcel 2010 financials cookbook [elektronický zdroj] : powerful techniques for financial organization, analysis, and presentation in Microsoft Excel.Birmingham, U.K.:Packt Pub., 2011.DBROŽ, M.Microsoft Excel pro manažery a ekonomy.Brno:Computer Press, 2006.80-251-1307-8DWALKENBACH, J.Excel 2013 power programming with VBA.Hoboken:John Wiley & Sons, 2013.978-1-118-49039-6

Požadavky

Vypracování semestrální práce v podobě řešení a obhajoby případové studie je povinnou součástí kurzu, zpracovává se v týmech a její zadání probíhá v prvních dvou týdnech výuky.

Garant

Ing. Miroslav Lorenc, Ph.D.

Vyučující

Ing. Miroslav Lorenc, Ph.D.