Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Databázové aplikace v manažerské praxi (3MA385)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3MA385 - Databázové aplikace v manažerské praxi, Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do databází, přehled databázových systémů. Relace mezi tabulkami v databázi a zjišťování referenční integrity. (1 týden)2. Prostředí databázového systému MS Access. Specifikace polí v tabulkách a vlastnosti tabulek. (1 týden)3. Tvorba dotazů, různé druhy dotazů a jejich kombinace. (3 týdny)4. Jazyk SQL, tvorba dotazů v jazyku SQL v prostředí MySQL. (1 týden)5. Vytváření formulářů a sestav pro práci s daty a jejich prezentaci. (3 týdny)6. Automatizace operací pomocí maker. (2 týdny)7. Jazyk Visual Basic a jeho využití pro tvorbu aplikací. (1 týden)8. Spolupráce MS Access s jinými programy, importy, exporty. (1 týden)

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti schopni:- vysvětlit základní principy a postup tvorby databází;- identifikovat vhodné primární klíče a vazby mezi tabulkami;- popsat specifika databáze v MS Access a základní charakteristiky MySQL;- napsat jednoduché dotazy v jazyku SQL;- využít MS Access ke zpracování a analýzám rozsáhlých datových souborů;- zhodnotit navrženou databázi z pohledu funkčnosti a navrhnout úpravy;- vytvářet různé objekty v databázi;- navrhnout vhodnou strukturu databáze;- prezentovat data z databáze různými způsoby;- importovat/exportovat data do/z databáze;- vytvořit uživatelsky přívětivou funkční databázi;- vytvořit jednoduché procedury v jazyku VBA.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZGROH, M.Access 2010 bible.Indianapolis:Wiley Publishing, 2010.978-0-470-47534-8ZKRUCZEK, A.Microsoft Access 2010 : podrobná uživatelská příručka.Brno:Computer Press, 2010.978-80-251-3289-0DOPPEL, A J.SQL bez předchozích znalostí.Brno:Computer Press, 2008.978-80-251-1707-1DOPPEL, Andy. Databáze bez předchozích znalostí. ComputerPress, 2006. ISBN 80-251-1199-7.

Požadavky

Vypracování semestrální práce je povinnou součástí kurzu.

Garant

Ing. Miroslav Lorenc, Ph.D.

Vyučující

Ing. Miroslav Lorenc, Ph.D.Ing. Lucie Vrbová, Ph.D.