Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektový management v umělecké sféře (3MA390)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3MA390 - Projektový management v umělecké sféře, Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen zejména na:- pojetí projektů a projektového řízení,- životní cyklus projektu – definování, plánování, implementace, vyhodnocení,- definování projektu – účel a cíle projektu, struktura projektu, požadavky na zdroje,- plánování projektu - přiřazení odpovědnosti, posloupnost a harmonogram času, plánování zdrojů a nákladů,- řízení realizace projektu – sledování a hodnocení průběhu projektu, řešení odchylek, změnové řízení, modifikace projektu,- ukončení a vyhodnocení projektu – etapy a dokumentace, poučení, závěrečná zpráva o projektu,- řízení lidských zdrojů a komunikace v rámci projektu, role projektového manažera, týmová práce, sociální dovednosti,- řízení rizik projektu,- metody a nástroje podporující projektové řízení,- praktická řešení a příklady z praxe,- diskuze nad praktickými problémy spojenými s projektovým managementem.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni:- vysvětlit základní pojmy oboru projektového managementu a životní cyklus projektu,- použít základní kreativní metody práce např. pro tvorbu námětů projektů,- aplikovat vhodné nástroje ze základních oblastí poznatků projektového managementu, zejm.: řízení rozsahu, času, lidských zdrojů a komunikace, materiálních a technických zdrojů, rizik a nákladů, sledování a vyhodnocování stavu projektu, řízení dokumentace projektu,- demonstrovat schopnost efektivní práce v projektovém týmu a dodržování pravidel týmové práce,- demonstrovat další behaviorální kompetence, zejm. spolehlivost, zainteresování a motivace, komunikace, orientace na výsledky,- účastnit se realizace projektu v oblasti umělecké sféry ve vymezeném čase a rozsahu,- využít získané znalosti a zkušenosti při řízení projektů v praxi.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZLONGMAN, A. -- MULLINS, J.The rational project manager : a thinking team's guide to getting work done.Hoboken:John Wiley & Sons, 2005.0-471-72146-8DDOLEŽAL, J. -- MÁCHAL, P. -- LACKO, B.Projektový management podle IPMA.Praha:Grada, 2009.978-80-247-2848-3DROSENAU, M D.Řízení projektů.Praha:Computer Press, 2007.978-80-251-1506-0DPITAŠ, J.Národní standard kompetencí projektového řízení verze 3.1 = National standard competences of project management version 3.1.Brno:Společnost pro projektové řízení, 2010.978-80-214-4058-6DA Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK). Project Management Institute, Newtown Square 2008. ISBN 978-1-933890-51-7 (4th edition or 5th ed. respectively).DPASSENHEIM, O. Project management. 1. vyd. Bookboon.com, 2009. 126 s. ISBN 978-87-7681-487-8. Dostupné on-line http://bookboon.com/cs/projectmanagement-ebook (dostupné po registrace zdarma na www.bookboon.com)DPETERSEN, Ch. The practical guide to project management. 1. vyd. Bookboon.com, 2013. 80 s. ISBN 978-87-403-0524-1. Dostupné on-line http://bookboon.com/cs/the-practical-guide-to-project-management-ebook (dostupné po registrace zdarma na www.bookboon.com)

Požadavky

Semestrální práce představuje zpracování týmového projektu. Řeší se projekt v návaznosti na předmět 3AM399 - Animace kulturního dědictví. Doporučuje se proto zapsat si oba předměty souběžně.

Garant

Ing. Helena Hrůzová, CSc.

Vyučující

Ing. Jiří HájekIng. Helena Hrůzová, CSc.