Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektová praxe (3MA528)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3MA528 - Projektová praxe, Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

• Před zahájením praxe jsou studenti seznámeni s podmínkami realizace praxe. • Studenti mají možnost koordinovat absolvování své praxe s dalšími studijními povinnostmi a konat ji nejen v době semestru, ale i ve zkouškovém období, době prázdnin a studijního volna. Konkrétní časový termín a harmonogram praxe je dán časovými a organizačními možnostmi spolupracující organizace a studenta.• Studenti jsou vybaveni doporučeními, jak se zapojit do řízení projektu.• Studentům je určen vedoucí praxe – pedagog z katedry a odpovědný pracovník ve spolupracujících organizacích (obvykle projektový manažer daného projektu).• V průběhu praxe se studenti dostaví na pedagogem svolanou konzultaci, jíž jsou povinni se zúčastnit a prezentovat postup praxe. Kromě toho mohou pedagoga kontaktovat a s ním konzultovat projekt kdykoli během praxe. • Studenti si pravidelně vedou záznam svého působení na praxi (deník z praxe), který je předmětem vyhodnocení ze strany pedagoga a podléhá schválení ze strany spolupracující organizace.• Působení studentů je na konci praxe písemně vyhodnoceno spolupracujícími organizacemi.• Studenti po skončení praxe individuálně zpracují písemné zhodnocení svého působení a výsledků na praxi formou semestrální práce, prezentují a obhajují ji před pedagogy příp. zástupci praxe.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti:• znát specifika řízení projektů určitého oboru,• mít praktickou zkušenost s účastí na minimálně jedné fázi řízení projektu,• mít praktickou zkušenost s pravidelným sledováním své vlastní práce na projektu,• schopni prezentovat způsob řízení, výsledky a vyhodnotit úspěšnost reálného projektu,• schopni vyhodnotit úroveň svých technických a behaviorálních kompetencí,• schopni nabídnout své konkrétní zkušenosti z projektové praxe na trhu práce.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZBARKER, S. -- COLE, R.Projektový management pro praxi.Praha:Grada, 2009.978-80-247-2838-4DPERNAL, E.Taktně, profesionálně, elegantně : pravidla jednání a vystupování v obchodním a společenském styku.Praha:Ekopress, 2001.80-86119-35-1DŠPAČEK, L.Malá kniha etikety pro firmu a úřad.Praha:Mladá fronta, 2010.978-80-204-2253-8DWATKINS, M.The first 90 days : critical success strategies for new leaders at all levels.Boston:Harvard Business School Press, 2003.1-59139-110-5DA guide to the project management body of knowledge (PMBOK(r) guide).Newtown Square:Project Management Institute, 2013.978-1-935589-67-9DCOLIN, B. Základy metody projektového řízení PRINCE2 - The essence of the project management method PRINCE2 (dvojjazyčný manuál). Bratislava: INBOX, SK, 2013. ISBN 978-0-9576076-2-0.DKAPLAN, R.S. What to Ask the Person in the Mirror: Critical Questions for Becoming a More Effective Leader and Reaching Your Potential. Boston: HBS Press, 2011. ISBN 978-1422170014 DPITAŠ, J. Národní standard kompetencí projektového řízení verze 3.1 = National standard competences of project management version 3.1. Brno: Společnost pro projektové řízení, 2010. ISBN 978-80-214-4058-6 (dostupné z URL http://www.ipma.cz)

Požadavky

praxi lze absolvovat jako mimosemestrální; dvě prezentace: průběžná a finální

Garant

Ing. Helena Hrůzová, CSc.

Vyučující

Ing. Helena Hrůzová, CSc.