Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody a standardy projektového managementu (anglicky) (3MA534)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3MA534 - Metody a standardy projektového managementu (anglicky), Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teoretické základy potřebné k vybudování nezbytného kritického myšlení a porozumění, nutné pro praktickou aplikaci, které pokrývají témata uvedená níže. Student se seznámí s aktuálním teoretickým rámcem předmětu.Praktická aplikace obsahuje situační analýzy založené na případových studiích a akčním výzkumu. Tento segment je posílen pomocí videí, rozhovorů a simulací.Díky použití případových studií, praktických příkladů a přednášek jsou studenti provedeni integrálními funkcemi spojenými s každou metodou projektového managementu: americkou, britskou, kanadskou, evropskou a různými firemními metodikami.Kurz představí základní pojmy a principy jednotlivých analyzovaných postupů. Jádrem je diskuze o tom, jak jednotlivé přístupy vnímají čtyři základní principy jakéhokoliv plánu: čas, kvalitu, rozpočet a rozsah. Protože se jedná o interaktivní kurz, studenti jsou vedeni ke sdílení svých vlastních osobních zkušeností v oblasti projektového řízení, k identifikování, výhod i nevýhody určitých technik používaných v praxi. Důraz je také kladen na přizpůsobení metod organizační a národní kultuře, jakož i specifickým požadavkům odvětví. Na začátku studenti utvoří skupiny, aby mohli pracovat s metodami a současně přemýšlet o konkrétním projektu a vypracovat případovou studii.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti schopni:- pochopit a aplikovat základní pojmy ve vztahu k životním cyklu každého projektu na základě různých metodologií a norem;- identifikovat jedinečné vlastnosti metod a standardů široce používaných v rámci odvětví;- srovnat a odlišit standardní a metodické složky;- pochopit systémový vztah mezi teorií a praxí projektového managementu.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZLONGMAN, A. -- MULLINS, J.The rational project manager : a thinking team's guide to getting work done.Hoboken:John Wiley & Sons, 2005.0-471-72146-8DBrunet-Thornton, R. (2015) Study Guides and Workbooks to Accompany 3MA534. Praha:VŠE

Požadavky

žádné

Garant

Richard Brunet-Thornton, Doctor of Philosophy

Vyučující

Richard Brunet-Thornton, Doctor of Philosophy