Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management znalostí (anglicky) (3MA624)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3MA624 - Management znalostí (anglicky), Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do managementu znalostí2. Historie práce se znalostmi3. Pojem data, informace, znalost4. Nejdůležitější koncepty znalosti5. Explicitní a tacitní znalost, proces konverze znalosti6. Práce s tacitní znalostí -- příběhy, učňovství a koučing, komunity7. Znalostní strategie.8. Organizační struktury a management znalostí9. Vliv typu organizační struktury na řízení znalostí10. Problematika měření a vykazování výsledků v oblasti managementu znalostí11. Trh znalostí12. Absorpční kapacita, znalostní řetězec a jejich vliv na práci se znalostmi v organizaci13. Vztah managementu znalostí k prostředí, pozornosti a stylu učení14. Inhibitory práce se znalostmi a managementu znalostí.15. Případové studie.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti umět:- Definovat různé koncepty znalosti. - Definovat dimenze znalosti.- Definovat znalostní strategie. - Určit vhodné nástroje pro práci s explicitními znalostmi. - Určit vhodné nástroje pro práci s tacitními znalostmi. - Aplikovat různé nástroje a metody vhodné pro řízení znalostí . - Využít pro řízení procesu sdílení znalostí nástroje pro práci s explicitními znalostmi.- Využít pro řízení procesu sdílení znalostí nástroje pro práci s tacitními znalostmi. - Využít organizační strukturu na podporu management znalostí v organizaci. - Řídit znalosti systémovým způsobem v souladu se systémem řízení organizace.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZNONAKA, I.The Knowledge Creating Company.1995.019509269ZMLÁDKOVÁ, L.Management of Knowledge Workers.Bratislava:Wolters Kluwer business, 2012.978-80-8078-463-8DDENNING, S.The springboard : how storytelling ignites action in knowledge-era organizations.Boston:Butterworth-Heinemann, 2001.0-7506-7355-9DDENNING, S.The secret language of leadership : how leaders inspire action through narrative.San Francisco:Jossey-Bass, 2007.978-0-7879-8789-3DSVEIBY, K. -- SKUTHORPE, T.Treading lightly : the hidden wisdom of the world's oldest people.Crows Nest:Allen & Unwin, 2006.1-74114-874-XDAktuální odborné texty umístěné na webu katedry managementu.DOdborné texty z literárních pramenů zadaných vyučujícím

Požadavky

žádné

Garant

doc. Ing. Ludmila Mládková, Ph.D.

Vyučující

Richard Brunet-Thornton, Doctor of Philosophydoc. Ing. Ludmila Mládková, Ph.D.