Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní obchodní komunikace (anglicky) (3MA638)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3MA638 - Mezinárodní obchodní komunikace (anglicky), Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teoretické základy potřebné k vybudování nezbytného kritického myšlení a porozumění,nutné pro praktickou aplikaci, které pokrývají témata uvedená níže.Student se seznámí s aktuálním teoretickým rámcem předmětu.Praktická aplikace obsahuje situační analýzy založené na případových studiích a výzkumu jednání. Tento segment je posílen pomocí videí, rozhovorů a simulací.Díky použití případových studií, praktických příkladů a přednášek jsou studenti provedeni každou z následujících oblastí:- komunikace, kultura a kulturní rozdíly;- kulturní vzory a komunikace:základy;- kulturní vzory a komunikace:taxonomie;- verbální komunikace;- non-verbální komunikace (řeč těla);- non-verbální komunikace (písemná);- využití kodexu v mezinárodních obchodních sděleních;- mezinárodní komunikace a interkulturní kompetence;- vyjednávání;- situační analýzy;- aplikace komunikační kompetence při práci s virtuálními týmy.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti:- chápat základní pojmy vztahující se k efektivní obchodní komunikaci (písemné a ústní);- chápat komunikační problémy z kulturního hlediska;- rozvíjet dovednosti pro individuální a týmovou práci v mezinárodním měřítku jako součást komunikačního procesu;- prokázat nové dovednosti ve vztahu k různým přístupům, technikám a účinným nástrojům vztahujícím se k interkulturní komunikaci / řízení a vyjednávání;- analyzovat situace, kde nedostatek kulturní kompetence brání efektivní podnikatelské a manažerské praxi.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZBRUNET-THORNTON, R.Introduction to cross-cultural management : theory and practice.Praha:Oeconomica, 2010.978-80-245-1683-7ZCEJTHAMR, V. -- DĚDINA, J. -- BRUNET-THORNTON, R.Virtuální týmy a virtuální organizace.Praha:Oeconomica, 2009.978-80-245-1611-0DBRUNET-THORNTON Richard (2015). Study Guide / Workbook to Accompany Course 3MA638.DHALL Edward, T (2014) The Silent Language. ISBN 978-0385055499

Požadavky

Individuální i týmový výzkum jsou hlavní součástí tohoto kurzu.

Garant

Richard Brunet-Thornton, Doctor of Philosophy

Vyučující

Richard Brunet-Thornton, Doctor of Philosophy