Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interkulturní vlivy na projektový management (v angličtině) (3MA646)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3MA646 - Interkulturní vlivy na projektový management (v angličtině), Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

•Teoretické základy nutné k vytvoření potřebného kritického myšlení a porozumění potřebné pro praktickou aplikaci pokrývají následující témata:oZáklady projektového řízení a související znalostní oblasti (rizika, náklady, čas, aj.);oZáklady interkulturního managementu vzhledem ke zjištění různých kulturních antropologů a „The Globe Project“ (Hall, Hofstede, Trompennars, Molinsky, aj.). Diskuse se soustředí na kulturální etiku práce, vnímání času, chování v byznysu, jakož i na ad hoc kulturální složky jazyka a náboženství.•Praktická aplikace obsahuje situační analýzy založené na případových studiích a na akčním výzkumu. Tato část je rozšířena o video nahrávky, rozhovory a simulace. Další podcelky se týkají:1. Komunikační dovednosti2. Obchodní a pracovní etika3. Vnímání času a jeho řízení4. Budování týmu v individualistických a kolektivistických kulturách5. Řízení konfliktů6. Vyjednávání napříč rozličnými kulturami7. Vedení lidí napříč kulturami8. Hodnocení výkonu napříč kulturami.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti:•schopni účinně a efektivně komunikovat při řízení projektů v mezinárodním prostředí;•schopni používat různé vyjednávací technikyk jednání s odlišnými kulturami v rámci řízení projektů;•schopni se úspěšně účastnit práce ve virtuálníchprojektových týmech;•schopni chápat různé vnímání pojmů "čas", "závazek", "prestiž" v různých národních kulturách;•schopni zvládat situace, které vyžadují řešení konfliktů;•schopni zvládat základní principy budování týmů napříč kulturami.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZBRUNET-THORNTON, R.Introduction to cross-cultural management : theory and practice.Praha:Oeconomica, 2010.978-80-245-1683-7ZCEJTHAMR, V. -- DĚDINA, J. -- BRUNET-THORNTON, R.Virtuální týmy a virtuální organizace.Praha:Oeconomica, 2009.978-80-245-1611-0ZLONGMAN, A. -- MULLINS, J.The rational project manager : a thinking team's guide to getting work done.Hoboken:John Wiley & Sons, 2005.0-471-72146-8DBrunet-Thornton, R. (2015) Study Guide and Workbook to Accompany 3MA646. Praha:VŠE

Požadavky

žádné

Garant

Richard Brunet-Thornton, Doctor of Philosophy

Vyučující

Richard Brunet-Thornton, Doctor of Philosophy