Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Řešení problémů v manažerské praxi (anglicky) (3MA680)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3MA680 - Řešení problémů v manažerské praxi (anglicky), Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Co je problém, jak ho řešit- Řešení problémů jako proces- Identifikace problému- Pochopení problému, redefinice problému (metody hledání příčin problému, dimenzionální analýza, metoda šesti univerzálních otázek, diagram příčin a následku, analýza silového pole, Paretova analýza, PMI, analýza kauzálních vrstev)- Stanovení cílů, sběr dat- Určení variant řešení problémů (brainstorming, modifikace, Delphi, synektika, měkké systémy, CATWOE, VEEM, SCAMPER, metoda šesti klobouků)- Výběr vhodné varianty (bodovací metoda, srovnávací tabulky, kompenzace, ostatní rozhodovací nástroje)- Skupinové řešení problémů

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti schopni:- porozumět základním přístupům k řešení problémů, - vytvořit rámec pro posuzování a řešení problémů,- praktikovat řešení problémů jako proces,- používat vhodné analytické, kreativní a hodnoticí metody a nástroje pro formulování a řešení problémů za daných podmínek a stanovených předpokladů,- diskutovat o výhodách a nevýhodách metod a procesu řešení problémů,- zlepšit dovednost v řešení problémů.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZHICKS, M J.Problem solving and decision making : hard, soft and creative approaches.London:Gengage Learing EMEA, 2004.1-86152-617-2DBUTTERFIELD, J. (2013). Problem Solving and Decision Making. ISBN 978-1-133-18757-8. Dostupné na http://www.cengagebrain.com.au/content/9781285295299.pdfDPOWNALL, I. (2012). Effective Management Decision Making (chapter 1, 3, 6, 7). ISBN 978-87-403-0120-5. Dostupné na http://bookboon.com.

Požadavky

Zdroje ke studiu budou v semestru aktuálně doplňovány odbornými články a videi.

Garant

Ing. Helena Hrůzová, CSc.

Vyučující

Ing. Helena Hrůzová, CSc.