Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do mezinárodní obchodní komunikace (anglicky) (3MA683)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3MA683 - Úvod do mezinárodní obchodní komunikace (anglicky), Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

(30%) Teoretické základy potřebné k porozumění a nutné pro praktickou aplikaci, které pokrývají témata uvedená níže. Student se seznámí s aktuálním teoretickým rámcem předmětu.(70%) Praktická aplikaceobsahujesituačníanalýzy založenéna případových studiíchavýzkumu jednání. Tento segmentje posílenpomocívideí, rozhovorůasimulací.Díky použití případových studií, praktických příkladů a přednášek jsou studenti provedeni každou z následujících oblastí:- komunikace,kulturaakulturní rozdíly;- kulturnívzorya komunikace:základy;- kulturnívzorya komunikace:taxonomie;- verbální komunikace;- non-verbální komunikace(řeč těla);- non-verbální komunikace(písemná);- využitíkodexuvmezinárodních obchodníchsděleních;- mezinárodní komunikaceainterkulturníkompetence;- vyjednávání;- situačníanalýzy;- využitíkomunikační kompetencepři práci s virtuálními týmy.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti:- chápat základní pojmyvztahující se kefektivníobchodní komunikaci(písemnéaústní);- chápat otázky komunikace z kulturního hlediska;- rozvíjet dovednosti pro individuální a týmovou práci v mezinárodním měřítku jako součást komunikačního procesu;- schopni prokázat nové dovednosti vztahující se k různým přístupům, technikám a účinným nástrojům interkulturní komunikace /řízení a vyjednávání;- schopni analyzovat situace, ve kterých nedostatek kulturní kompetence brání efektivní podnikatelské a manažerské praxi.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZBRUNET-THORNTON, R.Introduction to cross-cultural management : theory and practice.Praha:Oeconomica, 2010.978-80-245-1683-7ZCEJTHAMR, V. -- DĚDINA, J. -- BRUNET-THORNTON, R.Virtuální týmy a virtuální organizace.Praha:Oeconomica, 2009.978-80-245-1611-0DBrunet-Thornton, R. (2015) Study Guide and Workbook to Accompany 3MA683. Praha:VŠE

Požadavky

Provedení individuálního i týmového výzkumu je hlavní součástí tohoto kurzu.

Garant

Richard Brunet-Thornton, Doctor of Philosophy

Vyučující

Richard Brunet-Thornton, Doctor of Philosophy