Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projekty řízení lidských zdrojů (3PA547)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3PA547 - Projekty řízení lidských zdrojů, Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Cíle, metody, výstupy práce kurzu (dotace 4/0)2.Metodologická východiska I.-- tvorba projektů, případových studií; matice pro plánování projektu, činností a relevance; transformace projektu do panelu; tvorba posteru k panelu (dotace 8/0)3.Metodická podpora I -- Cílená práce s relevantními databázemi a knihovnami (archivy a dokumentačními centry) (dotace 4/0)4.Metodická podpora II. -- Prezentační a sebeprezentační dovednosti jednotlivce a týmu; komunikace v panelu; zvládnutí technických nástrojů podpory (dotace 8/0)5.Metodická podpora III -- Etika a etiketa v komunikaci studentů v rámci týmu (sdílení odpovědností), s praxí a na prezentaci panelů (konferenci) odborné veřejnosti (dotace 4/0)6.Metodologická východiska projektů II - personální dimenze managementu, řízení lidských zdrojů v kontextu firemního vývoje, kritické oblasti personálně-organizačního systému (dotace 4/0)7.Analytická část projektů řízení lidských zdrojů - analýza písemných personálních dokumentů, příprava dotazníků a rozhovorů, analýza řízení lidských zdrojů pomocí personálních ukazatelů (dotace 4/0)8.Hodnotící část projektů řízení lidských zdrojů - hodnocení personální strategie, hodnocení personálního řízení metodou nejlepší praxe, vývojové fáze personálního managementu, nové funkce a odpovědnosti personálního řízení (dotace 4/0)9.Hlavní oblasti projektů řízení lidských zdrojů - projekty v oblasti tvorby pracovních míst a plánování personálních kapacit podniku, získávání a výběru zaměstnanců, řízení a hodnocení výkonu, motivace a odměňování, rozvoje a tréninku zaměstnanců, firemní kultury a řídícího stylu, organizačních změn, uvolňování zaměstnanců, organizace personálního řízení a personálního controllingu (dotace 4/0)10.Organizace konference pro studenty a odbornou veřejnost -- prezentace týmů na posterech a rozprava u posterů s účastníky (dotace 4/0)11.Vedení rozpravy v panelových vystoupeních za účasti odborníků z praxe (dotace 4/0)12.Závěr práce v kurzu -- vyhodnocení společné a individuální práce (dotace 4/0)

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni:- vysvětlit principy etiky a etiketu odborné komunikace konferencí a odborných fór;- porovnat principy z personalistické teorie s praktickými aplikacemi;- organizovat týmovou práci; - vytvořit odbornou prezentaci formou odborného sdělení na posteru a vést diskusi s odborníky;- plánovat diskuzi na odborné téma;- řídit diskuzi na odborné téma;

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZMEŠKO, D. -- KATUŠČÁK, D. -- FINDRA, J. -- KRČMOVÁ, M.Akademická příručka.Martin:Osveta, 2006.80-8063-219-7DBRADBURY, A.Jak úspěšně prezentovat a přesvědčit.Praha:Computer Press, 2001.80-7226-424-9DČMEJRKOVÁ, S.Úvod do studia odborné literatury.2000.8086199193DHrůzová, H. Manuál ke zpracování seminární práce formou projektu. Praha: VŠE, 2014, 13 s.DLock, D. Project management. 10. vyd. Gower. 2013. 574 s. Paperback 978-1-4094-5269-0.

Požadavky

žádné

Garant

prof. Ing. Zuzana Dvořáková, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Zuzana Dvořáková, CSc.