Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průmyslové inovace (3PE320)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3PE320 - Průmyslové inovace, Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Teorie inovací, pojetí inovace, tvůrčí charakter inovací, typy a řády inovací, frekvence inovací, inovační podněty a zdroje;2. Inovační procesy v evropském kontextu, Lisabonský proces, kooperace inovačních činností mezi státy;3. Inovační systém v ČR, jeho funkce a subjekty, inovační infrastruktura a inovační potenciál ČR, strukturní charakteristiky výzkumných aktivit, předpoklady inovační výkonosti;4. Současný stav poznatků v oblasti inovačních aktivit, podnikatelství jako endogenní síla hospodářského růstu, academic entrepreneuership;5. Transfer technologií, organizační formy technologického transferu, sítě transferu technologických poznatků;6. Ochrana duševního a průmyslového vlastnictví, formy duševního majetku, možnosti využívání patentových informací;7. Inovační potenciál v průmyslových odvětvích ČR, vědeckotechnické parky, podmínky pro formování inovačního prostředí.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti umět:- definovat a vysvětlit pojem inovační proces;- popsat úrovně inovačních aktivit a typologie inovací - kvantitativní, kvalitativní, inovace produktů, procesů, služeb;- vysvětlit technické a technologické předpoklady a bariéry inovačních aktivit;- objasnit vztah mezi frekvencemi inovací a hospodářským cyklem ekonomiky;- popsat inovační systém v ČR a tuzemské podnikatelské prostředí;- definovat a používat nástroje pro ochranu duševního a průmyslového vlastnictví;- zhodnotit a doporučit technologický transfer;- vyhodnotit efektivnost inovačního procesu.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZŠVEJDA, P.Inovační podnikání.Praha:Asociace inovačního podnikání ČR, 2007.978-80-903153-6-5ZHEŘMAN, J.Průmyslové inovace.Praha:Oeconomica, 2009.978-80-245-1445-1DVACEK, J. -- SKALICKÝ, J. -- VOSTRACKÝ, Z.Integrovaný management inovací.Plzeň:Západočeská univerzita, 1999.80-7082-502-2

Požadavky

žádné

Garant

doc. Ing. Jan Heřman, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jan Heřman, CSc.