Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průmyslové inovace (3PE322)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3PE322 - Průmyslové inovace, Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

* základní pojmy -- pojetí inovace, inovační podnikání, zdroje inovací, vědeckotechnický park* systém inovačního podnikání v ČR -- funkce systému a jeho subjekty, inovační infrastruktura a inovační potenciál ČR* organizace pro oblast inovačního podnikání, jejich struktura a funkce, Asociace inovačního podnikání ČR (AIP ČR) a její partneři, * frekvence inovací a jejich vazba na hospodářské cykly, inovační zisk, zavedená a nová odvětví* financování a podpora inovačního podnikání -- interní a externí zdroje financování inovačního procesu ve firmě, přímá a nepřímá podpora inovací z veřejných zdrojů* ochrana duševního a průmyslového vlastnictví -- úloha autora a uživatele, základní legislativní formy (patenty, užitné vzory, ochranné známky)* transfer technologií -- podstata, organizační formy transferu, pracoviště a sítě transferu technologií, technologické poradenství, * vědeckotechnické parky -- úkoly, funkce, základní typy, zakladatelé VTP, národní síť VTP a jejich akreditace, * řízení inovací -- inovační politika jako součást firemní strategie, řízení technických inovací ve firmě, ekonomická efektivnost inovací* tvorba a realizace inovačních zadání, změna struktury objektu (svinování, rozvíjení objektu), snižování nákladů na provoz technického systému, slučování alternativních systémů,* dynamické inovační podnikání -- úkoly a funkce, způsob hodnocení* inkubátory inovací -- úkoly a funkce vědeckotechnických center, předpoklady pro vznik inovačních center.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni definovat předpoklady pro vytváření inovací, znát pojmy inovační aktivita, obecné členění inovací, inovační potenciál podniku, inovační podněty a zdroje, pojem hodnota pro zákazníka, maximalizace užitku pro zákazníka, hromadná kustomizace, komplexita systému a konfigurátory.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZHEŘMAN, J.Průmyslové inovace.Praha:Oeconomica, 2009.978-80-245-1445-1DVACEK, J. -- SKALICKÝ, J. -- VOSTRACKÝ, Z.Integrovaný management inovací.Plzeň:Západočeská univerzita, 1999.80-7082-502-2DŠVEJDA, P. a kol.: Inovační podnikání, AIP Praha, ISBN 978-80-903153-6-5

Požadavky

žádné

Garant

doc. Ing. Jan Heřman, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jan Heřman, CSc.