Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interkulturní komunikace a management (3PS424)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3PS424 - Interkulturní komunikace a management, Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Pojem a problematika podnikové kultury, její pojetí, možnosti a meze analýzy, metodické postupy- Typologie PK, vazba na podnikovou strategii, proces utváření žádoucí PK- Podniková kultura mezinárodní firmy, mezinárodní manažer- Podniková kultura a identita, image, vazba na personální řízení a vedení lidí v organizacích- Národní kultura, kulturní dimenze, kulturní standardy, metody zkoumání kulturních specifik- Interkulturní komunikace, vnímání, interpretace- Kulturní specifika různých národů (Evropa, Amerika,Asie, Afrika)- Specifické kulturní souvislosti (diverzita, genderové vztahy, týmy,..)- Interkulturní kompetence a její rozvoj, interkulturní učení, tréninky interkulturní komunikace a spolupráce- Multikulturalita v různých oblastech společenské praxe (ekonomika, zdravotnictví, školství, ..)

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni:- identifikovat a vysvětlit klíčové problémy vznikající při řízení mezinárodních týmů,- kategorizovat kulturní specifika vybraných národů a zemí,- pozitivně reagovat na kulturní odlišnosti, promítající se do oblasti managementu a obchodu,- řešit sociální/problémové situace v multikulturním prostředí,- navrhnout opatření k utváření a posilování žádoucí organizační kultury mezinárodních firem.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZNOVÝ, I. -- SCHROLL-MACHL, S.Interkulturní komunikace v řízení a podnikání.Praha:Management Press, 2003.80-7261-089-9ZNOVÝ, I. -- SCHROLL-MACHL, S.Spolupráce přes hranice kultur.Praha:Management Press, 2005.80-7261-121-6ZLUKÁŠOVÁ, R. -- NOVÝ, I.Organizační kultura : od sdílených hodnot a cílů k vyšší výkonnosti podniku.Praha:Grada, 2004.80-247-0648-2DPRŮCHA, J.Interkulturní psychologie.Praha:Portál, 2004.80-7178-885-6DHofstede, G. Kultury a organizace.Praha.2006. ISBN 80-7178-885-6

Požadavky

žádné

Garant

prof. Ing. Ivan Nový, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Ivan Nový, CSc.