Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interkulturní komunikace a management (anglicky) (3PS624)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3PS624 - Interkulturní komunikace a management (anglicky), Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Pojem kultury, dimenzí kulturních rozdílů a jejich vliv na komunikaci a management.- Pojem a problematika podnikové kultury, její pojetí, typologie a vazba na podnikovou strategii.- Komunikace a spolupráce v mezinárodních týmech. Tvorba a rozvoj efektivních mezinárodních týmů.- Národní kultura,kulturní dimenze a standardy. Metody zkoumání jednotlivých národních kultur.- Adaptace na cizí kultury. Kulturní šok. Cizí kultury v prizmatu základních etických perspektiv. - Specifické kulturní souvislosti (diverzita, genderové vztahy, týmy ...). Interkulturní vyjednávání. Poziční a principielní vyjednávání. - Interkulturní kompetence a její rozvoj, interkulturní učení, tréninky interkulturní komunikace a spolupráce.- Kulturní specifika různých národů (Evropa, Amerika, Asie, Afrika)

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni:• analyzovat a pochopit kulturní souvislosti manažerské a obchodní praxe,• identifikovat a vysvětlit klíčové problémy vznikající při řízení mezinárodních týmů,• efektivně komunikovat s příslušníky různých kultur,• kategorizovat kulturní specifika vybraných národů a zemí,• pozitivně reagovat na kulturní odlišnosti, promítající se do oblasti managementu a obchodu,• řešit sociální/problémové situace v multikulturním prostředí,• navrhnout opatření k utváření a posilování žádoucí organizační kultury mezinárodních firem.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZTROMPENAARS, F.Riding the waves of culture : understanding cultural diversity in business.London:Nicholas Brealey, 1993.1-85788-033-1ZHOFSTEDE, G. -- HOFSTEDE, G J.Cultures and organizations : software of the mind.New York:McGraw-Hill, 2005.0-07-143959-5DCOVEY, S R.The seven habits of highly efective people : restoring the character ethic.New York:Simon & Schuster, 1990.0-671-70863-5DADLER, N J.International dimensions of organizational behavior.Cincinnati:South-Western, 2002.0-324-05786-5DMEAD, R. -- ANDREWS, T G.International management : culture and beyond.Chichester:John Wiley & Sons, 2009.978-1-405-17399-5

Požadavky

žádné

Garant

doc. PhDr. Daniela Pauknerová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Daniela Pauknerová, Ph.D.Ing. Kateřina Půbalová