Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerská psychologie (anglicky) (3PS663)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3PS663 - Manažerská psychologie (anglicky), Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. osobnost - struktura a dynamika, teoretické koncepty, 2. osobnost pracovníka a manažera, sebepoznání,3. sociální percepce - poznávání druhých, chyby v sociální percepci, 4. řízení prvního dojmu a sebeprezentace, přijímací rozhovor5. komunikace - komunikace v organizaci6. komunikační dovednosti manažera, hodnocení pracovníků7. motivace - vybrané teorie a jejich aplikace, motivace v mezinárodním prostředí 8. stimulace pracovníků, pracovní spokojenost 9. vedení lidi - manažerské dovednosti, manažerský styl,vedení lidí v mezinárodním prostředí 10. moc, autorita a ovlivňování pracovníků, etika v manažerské praxi11.sociální skupiny, týmy - vývoj týmu, týmové role, skupinová koheze a vývoj týmu12.skupinové rozhodování, skupinová motivace,týmy v mezinárodním prostředí 13.řešení konfliktů a vyjednávání - styly a strategie řešení konfliktů,

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování předmětu budou studenti schopni:- vysvětlit základní pojmy a vybrané teoretické koncepty psychologie práce a organizace- aplikovat je na řešení problémů a situací v manažerské a podnikové praxi - analyzovat své osobnostní charakteristiky a předpoklady pro týmovou spolupráci a práci s lidmi- používat vybrané metody k získání detailnějšího vhledu do problematiky vedení lidí v organizaci- týmově zpracovat projekt a prezentovat výsledky

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZFURNHAM, A.Personality and intelligence at work : exploring and explaining individual differences at work.London:Routledge, 2008.978-1-84169-586-0DDenscombe, M.: The Good Research Guide. McGraw-Hill, Open University Press 2007DFurnham, A.: The Psychology of Behaviour at Work. Bodmin, Psychology Press 2006.DGreenberg, J., Baron, A.: Behavior in Organizations. New Persey, Pearson Education 2008.DLussier, R.N.: Human Relations in Organizations (Applications and Skill Building). McGraw-Hill, 2005.

Požadavky

V průběhu kursu jsou tři testy, tři eseje a prezentace, které se vztahují k týmovému projektu. Účast na výuce je povinná s tím, že lze akceptovat maximálně tři neúčasti.

Garant

doc. PhDr. Daniela Pauknerová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Daniela Pauknerová, Ph.D.