Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dovednosti manažera v globálním prostředí (3PS672)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3PS672 - Dovednosti manažera v globálním prostředí, Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Úvod - globální management a dovednosti manažera, diverzita a její dimenze.2) Sebepoznání, osobnost a její analýza.3) Sociální percepce a rozvíjení sociální kompetence.4) Komunikace v diverzitním prostředí.5) Vedení lidí v globálním prostředí.6) Řízení diverzitních týmů.7) Řízení změny a řešení konfliktů.8) Řízení výkonu a lidských zdrojů v globálním prostředí.9) Inkluzivní strategie ve vedení pracovníků, etika a společenská odpovědnost.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování předmětu budou studenti schopni: - vysvětlit základní pojmy a vybrané teoretické koncepty související s vedením lidí v globálním prostředí;- aplikovat je ve vybraných situacích v manažerské a podnikové praxi;- analyzovat své vlastní limity ve vztahu k práci s lidmi v globálním prostředí;- analyzovat a zhodnotit management diverzity v konkrétní organizaci.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZMEAD, R. -- ANDREWS, T G.International management : culture and beyond.Chichester:John Wiley & Sons, 2009.978-1-405-17399-5ZPHATAK, A V. -- BHAGAT, R S. -- KASHLAK, R J.International management : managing in a diverse and dynamic global environment.Boston:McGraw-Hill, 2009.978-0-07-127608-5DADLER, N J.International dimensions of organizational behavior.Cincinnati:South-Western, 2002.0-324-05786-5DDiversity perspectives in European management [elektronický zdroj].Bradford:Emerald Group Press, 2007.DPutting diversity to work [elektronický zdroj] : how to successfully lead a diverse workforce.Menlo Park, CA:Crisp Learning, 2004.

Požadavky

žádné

Garant

doc. PhDr. Daniela Pauknerová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Daniela Pauknerová, Ph.D.