Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Personální řízení 1 (rusky) (3RU211)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3RU211 - Personální řízení 1 (rusky), Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Organizace personálního řízení (dotace 4/4)2. Vytváření a analýza pracovních míst (dotace 2/2)3. Personální plánování (dotace 2/2)4. Získávání a výběr zaměstnanců (dotace 2/2)5. Přijímání a adaptace zaměstnanců (dotace 2/2)6. Řízení pracovního výkonu a hodnocení zaměstnanců (dotace 4/4)7. Odměňování zaměstnanců (dotace 2/2)8. Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců (dotace 2/2)9. Pracovní podmínky a pracovní vztahy (dotace 4/4)10. Personální informační systém (dotace 2/2)

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni:1. Vysvětlit pojetí a cíle personálního řízení v organizaci; popsat systém personálních činností; charakterizovat roli manažerů a personalistů.2. Vysvětlit pojetí pracovního místa; vymezit odlišné přístupy k vytváření pracovních míst; provést analýzu pracovních míst; zpracovat popisy pracovních míst.3. Vysvětlit pojetí a cíle plánování zaměstnanců; definovat postup plánování zaměstnanců; navrhnout řešení nedostatek nebo nadbytek zaměstnanců.4. Vysvětlit pojetí a cíle získávání a výběru zaměstnanců; charakterizovat různé metody získávání zaměstnanců; formulovat nabídku zaměstnání; provést analýzu životopisů; realizovat výběrový pohovor.5. Vysvětlit pojetí a cíle přijímání a adaptace zaměstnanců; definovat pracovní smlouvu; navrhnout adaptační program.6. Vysvětlit pojetí a cíle řízení pracovního výkonu; charakterizovat různé metody hodnocení zaměstnanců; realizovat hodnotící rozhovor.7. Vysvětlit pojetí a cíle vzdělávání a rozvoje zaměstnanců; identifikovat potřebu a zpracovat plán vzdělávání a rozvoje zaměstnanců, charakterizovat různé metody vzdělávání a rozvoje zaměstnanců na pracovišti i mimo pracoviště; hodnotit výsledky vzdělávání a rozvoje zaměstnanců.8. Vysvětlit pojetí a cíle odměňování zaměstnanců; charakterizovat různé formy odměňování; popsat mzdový systém; charakterizovat zaměstnanecké výhody.9. Vysvětlit pojetí a cíle vytváření pracovních podmínek a pracovních vztahů, zejména organizace pracovní doby, vytváření pracovního prostředí, zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, individuálních a kolektivních pracovních vztahů.10. Vysvětlit pojetí a cíle využívání personálního informačního systému; charakterizovat využití informačních a komunikačních technologií v personálním řízení.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZŠIKÝŘ, M. -- NĚMEC, O.Upravlenije personalom organizacii.Praha:Oeconomica, 2013.978-80-245-1933-3DARMSTRONG, M.A handbook of human resource management practice.London:Kogan Page, 2003.0-7494-4105-4DDVOŘÁKOVÁ, Z.Řízení lidských zdrojů.Praha:C.H. Beck, 2012.978-80-7400-347-9

Požadavky

Povinná docházka na přednášky a semináře.

Garant

doc. Ing. Otakar Němec, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Otakar Němec, CSc.