Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Statistika (3RU212)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 3RU212 - Statistika, Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy, metody statistického výzkumu.Typy proměnných, tabulky rozdělení četností. Grafické znázornění statistických údajů.Míry polohy – průměry, kvantily, modus. Míry variability – absolutní a relativní.Pravděpodobnostní rozdělení. Základy statistické indukce a testování hypotéz.Korelační a regresní a analýza. Analýza rozptylu, kontingenční tabulky.Indexy, jejich typy a oblast využití.Analýza časových řad – charakteristiky časových řad, modelování časových řad.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni zpracovávat statistické informace a aplikovat základní statistické metody.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZLÖSTER, T. -- MAKHALOVA, E.Statistika na russkom jazyke - primery.Slaný:MELANDRIUM, 2014.978-80-86175-95-9DStatistika; Gusarov V.M.

Požadavky

žádné

Garant

Ing. Tomáš Löster, Ph.D.

Vyučující

Ing. Tomáš Löster, Ph.D.Mgr. Elena Říhová