Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomika kultury a europeizační procesy (AM_901)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AM_901 - Ekonomika kultury a europeizační procesy, Fakulta podnikohospodářská, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Historická mozaika národních kultur v Evropě- Multikulturní vztahy v EU- Kulturní difúze v Evropě – geografický pohled- Globalizační kulturní posuny- Liberalismus a etatismus v kulturní politice zemí EU- Ekonomický význam kultury, soudobé globální a evropské trendy- Kulturní politika a ekonomika kultury v soudobých evropských podmínkách- Role státní správy a místních samospráv v rozvoji kultury- Kulturní politika metropolí a regionálních center ve vztahu k menším městům- Rozvojový potenciál měst s významným historickým kulturním dědictvím- Soudobé trendy v managementu kultury.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování by student měl:- porozumět hlavním vývojovým trendu managementu kultury v evropském prostoru- být schopen porozumět hlavním specifikům, limitům a šancím uplatnění české kultury v podmínkách národní ekonomiky a v širším ekonomickém prostoru Evropské unie.- být schopen vypracovat ekonomickou analýzu kulturního statku a syntetizovat analytické poznatky do roviny konkrétní expertizní studie.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZINGLEHART, R. -- WELZEL, C.Modernization, cultural change, and democracy : the human development sequence.Cambridge:Cambridge University Press, 2005.978-0-521-60971-5ZDOSTÁL, P.Multi-speed European Union : differentiated integration and spatial development in public opinion.Prague:Czech Geological Society, 2010.978-80-904521-6-9DANHEIR, H. (ed.) (2008) The Cultural Economy. London: SageDBECK, U. , GRANDE, E. (2007) Cosmopolitan Europe. Cambridge: Polity PressDHOWARD, P. (2003) Heritage, Management, Interpretation, Identity. London, New York: Leicester University PressDLADRY, C. (2000) The Creative City, a Toolkit for Urban Innovators. London: Comedia, Earth Scan Publ, Ltd.DPATOČKA, J., HEŘMANOVÁ, E. (2008) Lokální a regionální kultura v České Republice. Kulturní prostor, kulturní politika a kulturní dědictví. Praha: ASPI

Požadavky

žádné

Garant

doc. Ing. Jiří Patočka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Patočka, CSc.