Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Podnikání v Rusku - anglicky (IP_338)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu IP_338 - Podnikání v Rusku - anglicky, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.ECTS syllabus, obsah rozdělen viz níže. (dotace 0/26) a.Kurz umožňuje hlouběji pochopit reálné aspekty moderního Ruska nad rámec stereotypů. Kurz pokrývá všechna základní témat vztahující se k podnikání v Rusku. Přednášky jsou ilustrovány skutečnými příklady. Kurz je vyučován v angličtině jako blokový kurz, profesorem z moskevské Plekhanovovy ruské ekonomické akademie.b.Po úspěšném absolvování budou studenti schopni idetifikovat a využít základní odlišnosti a specifika ruského trhu v podnikatelských projektech.c.1. den: Rusko - základy (zeměpis, klima, historie, ekonomika) 2. den: Podníkání v Rusku (mezikulturní management, jednání)3. den: Ruská kulturní zobecňování (hodnoty života a podnikání)2.Průběh blokového kurzu: 3 dny (dotace 0/2) a.Zapojení studentů do diskuse je podmínkou pro úspěšné absolvování kurzu.b.Intenzivní přednášky jsou doprovázeny skutečnými příklady, které nabízejí užitečné kulturní odkazy.c.Studenti budou v průběhu kurzu pracovat na písemných prezentacích případových studií, které zašlou elektronicky učiteli po skončení kurzu.3.Rusko: historický a zeměpisný základ (dotace 0/6) a.•Zeměpisný přehled Ruskab.•Vliv klimatu na ruskou povahuc.•Přehled historických dat a jejich dopadů na dnešní Rusko4.Ruské podníkání (dotace 0/6) a.•Jiný "ruský" kapitalismus: historie ruského podníkáníb.•Ruská ekonomika: současná situace a budoucí trendyc.•Lidské zdroje v Rusku•Založení podníkání v Rusku5.Rusko: mezi-kulturní management (jak jednat s Rusy) (dotace 0/6) a.Partikulární společnost kde vztahy jsou silnější než pravidlab.Kulturní kontext: pohled na ruský managementc.Polychronismus versus monochronismusd.Mix kolektivismu a individualismu v dnešním Ruskue.Centralizovaná organizace, ale decentralizovaná v reáluf.Časové vazby: silný vztah k minulosti, ale nezbytnost obrátit se do přítomnostig.Management času: Co znamená jednotka času v Rusku a jaké jsou důsledky?h.Maskulinní společnost, kde nerovnost je upřednostňována všemi bez ohledu na pohlavíi.Kinestetické Rusko6.Rusko: kulturní zobecnění a nástroje pro identifikaci kulturní dimenze (dotace 0/6) a.Je Rusko evropské nebo asijské nebo ruské?b.Co znamená kapitalismus a demokracie pro Rusko?c.Symboly, hrdinové, rituály, hodnotyd.Etiketa: telefon, ulice, politická nekorektnoste.Církevf.Vzděláníg.Domov a rodinah.Zdravotnický systémi.Armádaj.Nacionalismus

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni:- idetifikovat základní odlišnosti a specifika ruského trhu,- využít je v podnikatelských projektech.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZFONS TROMPENAARS.Riding the Waves of Culture.1997.9781857881769ZWhen cultures collide [elektronický zdroj] : leading across cultures : a major new edition of the global guide.Boston:Nicholas Brealey International, 2005.

Požadavky

kurz je vyučován prof. Jerome Dumetz z Plechanovovy ruské ekonomické akademie v Moskvě

Garant

doc. Ing. Ludmila Štěrbová, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Ludmila Štěrbová, CSc.